La UGT demana a Salut que rectifiqui immediatament…

UGT SANITAT ens oposem formalment al canvi de protocol d’actuació davant els casos d’infecció per SARS- CoV-2 publicat el 20 d’octubre, pel Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

La modificació respecte al maneig dels contactes estrets entre professionals sanitaris ENS DISCRIMINA,. Indica que si un treballador sanitari es converteix en un contacte estret d’un pacient COVID asimptomàtic, aquest haurà d’acudir a treballar igualment quan la PCR i les serologies surtin negatives, no sent així el protocol que se segueix amb la resta de la població. Creiem que és un risc, tant per al mateix professional sanitari com per a la població en general, permetre que un professional de la salut que es troba en un període finestra d’incubació després d’un contacte estret, no realitzi un aïllament correcte, ja que pot transmetre el virus durant dies abans de donar positiu. Per això, hem enviat una carta  a la Consellera de Salut Alba Verges i al Secretari General de Salut, Marc Ramentol, per demanar al Departament de Salut que rectifiqui aquest protocol i s’apliquin les mateixes precaucions que amb la resta de població. Els protocols de salut (ni la salut dels professionals, de les seves families i dels pacients) no es poden adaptar a  la manca de professionals en aquest moment de crisis sanitària. Unes normes més laxes pel personal sanitari només posa en perill als mateixos professionals, als seus companys i als usuaris.

VOLEM PROTOCOLS BASATS EN L’ EVIDENCIA I NO EN LES EXISTENCIES !!

Llegeix la carta enviada aquí. http://www.ugt.cat/la-ugt-demana-a-salut-que-rectifiqui-immediatament-el-nou-protocol-que-determina-que-els-professionals-sanitaris-en-contacte-estret-amb-un-cas-positiu-de-covid-19-no-han-de-fer-la-quarentena/

Comments are closed.