EL TSJ DE CATALUNYA TORNA A DONAR LA RAÓ A UGT

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya torna a donar la raó a UGT i reconeix que els treballadors i treballadores de la empresa publica de Serveis d’Emergències Mèdiques SA (SEMSA), integrada aproximadament per 900 empleats, tenen dret a percebre en la seva retribució del mes vacacional el promig anual de totes les seves retribucions i no només d’aquelles que el conveni regula, així el Tribunal condemna a la demandada a que inclogui els següents conceptes: Seguir leyendo

Aprobado el Documento de Límites de Exposición Profesional para Agentes Químicos en España para 2017

El Pleno de la Comisión Nacional de Seguridad y Salud en el trabajo lo aprobó el pasado 20 de diciembre

Fuente: https://goo.gl/IZ69pM 27 Febrero 2017

El pasado 20 de diciembre de 2016, en el Pleno de la Comisión Nacional de Seguridad y Salud en el trabajo se aprobó el Documento de Límites de Exposición Profesional para Agentes Químicos en España adoptados por el Instituto Nacional de Seguridad e Higiene en el Trabajo (INSHT) para el año 2017.
Desde la primera publicación del documento sobre Valores Límites de Exposición Profesional en el 1999, se han ido presentando actualizaciones del mismo con carácter anual para hacer frente a la obligación de la Directiva 98/24/CE, traspuesta mediante el Real Decreto 374/2001.
Este mismo Real Decreto establece que los valores publicados por el INSHT son los de referencia para los agentes químicos que carezcan de valores límite reglamentarios.
En la reunión, además, se habló del acuerdo alcanzado sobre el valor límite ambiental del monóxido de carbono.

Reunió comissió permanent de la Comissió paritària de prevenció de riscos laborals per al personal d’administració i tècnic, i laboral.

20-02-2017

En la reunió d’avui UGT em presentat els temes que seran tractats a la propera reunió del plenari del proper 31 de març:

  • Litotròfia: seguiment dels casos
  • Espais de treball. Document tramès pel Departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda mitjançant la DG del Patrimoni de Definició d’una nova estratègia d’espais de treball per als edificis administratius de la Generalitat
  • Finalitat de l’entrevista de salut presentada a alguns CSS.
  • Quines són les principals mesures preventives i correctores en les avaluacions de riscos psicosocials (PSQCat21)
  • Mútues: demanem explicacions de casos on accidents de treballadors ocorreguts en el temps d’esmorzar no s’han qualificats d’accidents laborals.

 

Se’ns comunica que el proper mes d’abril es farà un seminari sobre conceptes d’accident laboral, accidents en la pausa-esmorzar…adreçat als delegats/des de prevenció.

La propera reunió del plenari se celebrarà el pròxim 31 de març

Us seguirem informant

La Marea Blanca culpa a les retallades per la saturació dels CAPS i urgències

“La situació a la sanitat pública de les nostres comarques és insostenible. Els mitjans són insuficients, els professionals estan desbordats i els usuaris n’estan patint les conseqüències” així de contundents s’han mostrat avui els membres de la Marea Blanca de Lleida, que avui a les 14h, han realitzat una concentració a la porta de les urgències de l’Hospital Arnau de Vilanova. En ella han afirmat que la culpa de la saturació dels CAPS i el servei d’urgències, la tenen les retallades. “No és excepcional pel virus de la grip, sinó una situació habitual des del 2010, i tampoc és inevitable. El Conseller i el Govern justifiquen acríticament aquesta realitat i l’afronten amb mesures cosmètiques”. La Marea ha manifestat per a finalitzar que els “nous pressupostos han de revertir i no perpetuar les retallades, avançant cap a un model 100% públic com a única garantia que l’únic interès sigui la nostra salut”. Font: www.holalleida.com

C23IorxXUAAEduU

La UGT de Catalunya lamenta l’assassinat de dos agents rurals a Lleida

agentsruralsEl nostre sindicat considera que s’han de replantejar els protocols d’actuació i seguretat en el gran ventall de tasques que realitza aquest col·lectiu
La UGT de Catalunya vol traslladar el seu condol a les famílies dels dos agents rurals que ahir van ser assassinats en un control rutinari de cacera a la població lleidatana d’Aspa.
Alhora volem mostrar tot el nostre suport als companys i companyes del Cos d’Agents Rurals i lamentem profundament que aquest acte, que ja ha estat qualificat com a homicidi flagrant, colpegi de forma brutal un cos que porta a terme la seva feina amb total diligència.
Des de la UGT de Catalunya continuarem lluitant perquè, ara més que mai, la seguretat al lloc de treball dels agents rurals no estigui a l’atzar de persones agressives i incíviques, i demanem que es replantegin i analitzin els protocols d’actuació en el gran ventall de tasques que realitza aquest col·lectiu.

La UGT de Catalunya participa demà en la concentració a Barcelona contra el CETA

ceta-etucA les 12h davant de l’Oficina de la Comissió Europea

La UGT de Catalunya participa demà dissabte, 21 de gener, en la concentració convocada a les 12 hores davant de l’Oficina de la Comissió Europea a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90) contra el CETA, l’acord de lliure comerç entre la UE i el Canadà.

El nostre sindicat, juntament amb altres organitzacions civils catalanes, es mobilitzarà per continuar reclamant un tractat de lliure comerç entre la UE i el Canadà que protegeixi el medi ambient, vetlli pels drets dels consumidors, blindi els serveis públics i faci respectar els drets laborals, perquè amb aquest tractat ens arrisquem a perdre al voltant de 204.000 llocs de treball a la UE.

Fins ara, les mobilitzacions han aconseguit que l’aplicació d’aquest acord quedi pendent de la ratificació de cadascun dels estats membres, i per tant, cal seguir pressionant perquè es tinguin en compte les nostres demandes.

Seguir leyendo

SIGNAT EL CONVENI DE SANITAT PRIVADA

LA UGT DE CATALUNYA SIGNA EL CONVENI COL·LECTIU DE LA SANITAT PRIVADA A CATALUNYA, QUE EMPARA 12.000 TREBALLADORS

 Tindrà dos anys de vigència, amb un increment salarial del 3% i reconeix la carrera professional per a totes les categories

La UGT de Catalunya, després de molt mesos de negociació, ha signat el IX Conveni Col·lectiu dels Establiments Sanitaris d’Hospitalització, Assistència, Consulta i Anàlisis Clíniques de Catalunya, és a dir, del sector de la sanitat privada al nostre país. Aquest conveni, prorrogat des de 2013, afecta uns 12.000 treballadors i treballadores arreu de Catalunya.

Ha estat un camí llarg i difícil per arribar a l’acord, però finalment s’ha pogut signar amb una durada de dos anys (2016 – 2017).

Seguir leyendo

Oferta de empleo público para el año 2016 en el ámbito del personal estatuario del Servicio Aragonés de Salud.

Oposiciones y concursos

DEPARTAMENTO DE HACIENDA Y ADMINISTRACIÓN PÚBLICA

descargaDECRETO 145/2016, de 27 de septiembre, del Gobierno de Aragón, por el que se aprueba la Oferta de empleo público para el año 2016 en el ámbito del personal estatuario del Servicio Aragonés de Salud.

SECCIÓN II. Autoridades y Personal.

SUBSECCIÓN: b) Oposiciones y concursos

Rango: DECRETO

Fecha de disposición: 27/09/16

Fecha de Publicación: 6/10/16

Número de boletín: 194

Órgano emisor: DEPARTAMENTO DE HACIENDA Y ADMINISTRACIÓN PÚBLICA Seguir leyendo

Segona Jornada Sanitària UGT: Innovació i Desenvolupament Professional del Personal Sanitari

Cartell_jornada_2

Benvolguts Companyes i Companys,

És engrescador continuar contribuïnt en la formació i la projecció científica dels nostres  professionals sanitaris.

Continúa la 2º “Segona Jornada Sanitària UGT: Innovació i Desenvolupament Professional del Personal Sanitari”   un orgull poder passar el testimoni a la Secció Sindical de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona.

Carmen Martínez González

Secretària de Sanitat FeSP-UGT de Catalunya

És un  plaer presentar-vos la “Segona Jornada Sanitària UGT: Innovació i Desenvolupament Professional del Personal Sanitari” que tindrà lloc el proper dia 14 de desembre de 2016 a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona.

Seguir leyendo