Desconvocada la vaga general 12-D del personal dels serveis públics de la Generalitat

Després de dos dies intensos de negociació amb el Govern, la vaga prevista per demà dimecres 12 de desembre de 2018 ha quedat desconvocada.

La UGT i CCOO hem signat un acord que contempla la recuperació amb caràcter prioritari de les pagues de 2013 i 2014 en un màxim de quatre anys, amb la possibilitat que finalment sigui en tres. La concreció d’aquest retorn serà:

✔2019: 40% per paga 2013 (10% durant el primer trimestre)

✔2020: 60% 2013

✔2021: 55% 2014 i 50% de productivitat

✔2022: 45% 2014 i 50% de productivitat

El Govern s’ha compromès també a negociar durant la primera quinzena de gener de 2019 noves mesures de flexibilitat i conciliació de la vida familiar i laboral.

La UGT i CCOO hem aconseguit reduir a 3/4 anys la proposta inicial de retorn de les pagues en 8 anys que havia fet el Govern.

Nuevas tecnologías en el control de los trabajadores y el derecho a la intimidad del trabajador

La fuerza residual del derecho a la protección de datos personales, ante la fuerza expansiva de la libertad de empresa y la propiedad de los medios de producción ante las nuevas tecnologías.

  1. Nuevo concepto de espacio de privacidad fruto de los avances tecnológicos y nuevas realidades (vivimos en grandes nubes de datos).

Destacamos que el concepto tradicional de intimidad como esfera de intimidad puntual sujeta a la vista o percepción física de las personas, está ampliamente superada por las nuevas tecnologías. Hoy en día, básicamente, somos datos, de diferente naturaleza si se quiere, y se nos identifica a partir de los mismos. La tecnología puede aprehender los mismos, identificarnos y generar perfiles de nosotros.

Un sector doctrinal marca esta nueva realidad del concepto de intimidad que engloba diversos círculos concéntricos:

Seguir leyendo

Vaga general 12-D del personal dels serveis públics de la Generalitat

La UGT i CCOO de Catalunya convoquem el 12 de desembre una vaga general dels més de 250.000 treballadors i treballadores dels serveis públics de la Generalitat de Catalunya. El motiu principal de la convocatòria és l’exigència del retorn abans d’acabar l’any de com a mínim el 10% de la paga de 2013, un calendari de retorn els dos propers dos anys de les pagues de 2013 i 2014 i de tots els drets sostrets aquests darrers anys.

L’incompliment dels acords signats i de les resolucions aprovades pel Parlament, sumat a la proposta presentada a la darrera reunió de la MEPAGC, representen un autèntic insult i una falta de respecte als treballadors i les treballadores de la Generalitat. La gravetat de la situació ens obliga a una mobilització contundent i a deixar al marge les mobilitzacions corporatives i sectorials i prioritzar la unitat sindical.

 

Seguir leyendo

ÈXIT CONCENTRACIÓ DELEGATS/DES DE LA SANITAT CONCERTADA

Com sabeu el passat 9 d’Octubre va tenir lloc la Concentració de delegats/des davant de la Conselleria de Salut per reivindicar la dignitat del nostre Conveni.
Aquesta va ser un gran èxit, aprofitem per donar-vos les gràcies per la vostra participació.
Al llarg de la concentració es va aconseguir que membres de la Conselleria i el Departament de Salut rebessin una representació dels 4 sindicats que formem part de la Mesa Negociadora (UGT, CCOO, SATSE i MC).

Seguir leyendo

Més de 4.300 joves lleidatans han hagut d’emigrar en els darrers anys buscant un futur millor

informe-ugtL’informe ‘Joves emigrants’ presentat aquest matí per l’Avalot-Joves de la UGT de Catalunya alerta de l’increment del nombre de joves que en els darrers 9 anys han decidit deixar el seu lloc d’origen per poder dur a terme el seu projecte vital. Les dades constaten que de 2017 a 2018 el nombre de catalans i catalanes residents a l’estranger ha augmentat en un 6,38% i s’ha situat en 302.525 persones. D’aquest total, el 25,34% tenen entre 15 i 34 anys.

Seguir leyendo

La UGT-Terres de Lleida se suma als actes de la Diada Nacional de Catalunya

La UGT-Terres de Lleida sIMG_3136‘ha sumat avui a l’ofrena floral que s’ha celebrat a la Seu Vella de Lleida en el marc dels actes de la Diada Nacional de Catalunya. Posteriorment, juntament a CCOO Lleida, s’ha llegit un manifest conjunt, en el qual des del sindicat s’ha demanat que es reprengui l’activitat política i que es comenci a treballar en matèria social i laboral. Tant la UGT-Terres de Lleida com CCOO seguiran treballant per desbloquejar les negociacions col·lectives, augmentar salaris i millorar les condicions laborals dels treballadors. Però per això es necessita que tots els engranatges comencin a funcionar.

El manifest ha finalitzat amb un “Visca Catalunya i visca la classe treballadora!”. Una acció que s’ha tancat amb el cant d’Els Segadors.

Macron lanza una reforma laboral que facilita a las empresas negociar sin sindicatos

El texto contempla que las empresas de menos de 50 trabajadores puedan negociar directamente con sus trabajadores sin necesidad de que haya representantes sindicalesPhoto published for Macron lanza una reforma laboral que facilita a las empresas negociar sin sindicatos

Las 36 medidas presentadas por el Gobierno también incluyen dar más flexibilidad a las empresas para aplicar las condiciones laborales y penalizar los despidos que los tribunales consideren injustificados

UGT-Terres de Lleida es mobilitza a Lleida per reclamar més llocs de treball dignes, millors salaris i l’increment de les pensions

La UGT-Terres de Lleida, conjuntament amb CCOO, ha convocat aquest dijous al migdia una concentració a les portes de la COELL, la Confederació d’Organitzacions Empresarials a Lleida, per protestar contra l’ocupació, els salaris i les pensions i exigir el desbloqueig dels convenis col·lectius. En la mobilització, hi han participat una seixantena de persones.

ugt protesta coell

Seguir leyendo

Programa Sindical UGT a TV3

UGT aposta per un pacte nacional pels serveis públics que posi sobre la taula el model de Funció Pública que volem per a que un país funcioni: que no estigui supeditat a retallades i que aquestes es reverteixin en ocupació pública,  en una millor atenció a la ciutadania, en educació i sanitat, i en uns serveis socials adients a les necessitats d ela nostra societat.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa-sindical-ugt/programa-sindical-ugt-capitol-233/video/5651062/

La Marea Blanca culpa a les retallades per la saturació dels CAPS i urgències

“La situació a la sanitat pública de les nostres comarques és insostenible. Els mitjans són insuficients, els professionals estan desbordats i els usuaris n’estan patint les conseqüències” així de contundents s’han mostrat avui els membres de la Marea Blanca de Lleida, que avui a les 14h, han realitzat una concentració a la porta de les urgències de l’Hospital Arnau de Vilanova. En ella han afirmat que la culpa de la saturació dels CAPS i el servei d’urgències, la tenen les retallades. “No és excepcional pel virus de la grip, sinó una situació habitual des del 2010, i tampoc és inevitable. El Conseller i el Govern justifiquen acríticament aquesta realitat i l’afronten amb mesures cosmètiques”. La Marea ha manifestat per a finalitzar que els “nous pressupostos han de revertir i no perpetuar les retallades, avançant cap a un model 100% públic com a única garantia que l’únic interès sigui la nostra salut”. Font: www.holalleida.com

C23IorxXUAAEduU