La UGT i CCOO de Catalunya alerten dels efectes de la pujada del SMI als Centres Especials de Treball

Regressió dels drets laborls i socials de les persones treballadores amb discapacitat: augment de la jornada i incompliment del conveni col·lectiu

La Federació d’Empleades i Empleats dels Serveis Públics de la UGT de Catalunya i la Federació d’Educació de CCOO, sindicats representatius al sector dels Centres Especials de Treball (CET), volem manifestar el següent:

La tan esperada bona notícia de la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins als 900 euros s’està transformant en un veritable malson i en una regressió dels drets laborals i socials de les persones treballadores amb discapacitat. Tot apunta en aquesta direcció a jutjar per les respostes que estan donant les administracions implicades i les patronals del sector. Ens estem fent experts en què les poques bones notícies que hi ha en el món laboral de les persones amb discapacitat es transformin en veritables desgràcies per als treballadors i les treballadores.

I ens explicarem. A partir d’aquest 1 de gener tothom hauria de cobrar per una jornada completa com a mínim 900 euros mensuals per 14 pagues (12.600 euros/any) perquè així ho diu el Reial decret 1462/2018.

Seguir leyendo

Nuevas tecnologías en el control de los trabajadores y el derecho a la intimidad del trabajador

La fuerza residual del derecho a la protección de datos personales, ante la fuerza expansiva de la libertad de empresa y la propiedad de los medios de producción ante las nuevas tecnologías.

  1. Nuevo concepto de espacio de privacidad fruto de los avances tecnológicos y nuevas realidades (vivimos en grandes nubes de datos).

Destacamos que el concepto tradicional de intimidad como esfera de intimidad puntual sujeta a la vista o percepción física de las personas, está ampliamente superada por las nuevas tecnologías. Hoy en día, básicamente, somos datos, de diferente naturaleza si se quiere, y se nos identifica a partir de los mismos. La tecnología puede aprehender los mismos, identificarnos y generar perfiles de nosotros.

Un sector doctrinal marca esta nueva realidad del concepto de intimidad que engloba diversos círculos concéntricos:

Seguir leyendo

Vaga general 12-D del personal dels serveis públics de la Generalitat

La UGT i CCOO de Catalunya convoquem el 12 de desembre una vaga general dels més de 250.000 treballadors i treballadores dels serveis públics de la Generalitat de Catalunya. El motiu principal de la convocatòria és l’exigència del retorn abans d’acabar l’any de com a mínim el 10% de la paga de 2013, un calendari de retorn els dos propers dos anys de les pagues de 2013 i 2014 i de tots els drets sostrets aquests darrers anys.

L’incompliment dels acords signats i de les resolucions aprovades pel Parlament, sumat a la proposta presentada a la darrera reunió de la MEPAGC, representen un autèntic insult i una falta de respecte als treballadors i les treballadores de la Generalitat. La gravetat de la situació ens obliga a una mobilització contundent i a deixar al marge les mobilitzacions corporatives i sectorials i prioritzar la unitat sindical.

 

Seguir leyendo

Nova protesta a Lleida d’UGT-Terres de Lleida i CCOO Lleida per la recuperació dels salaris i per unes pensions dignes

Delegats i delegades de la UGT-Terres de Lleida i CCOO Lleida han dut a terme avui IMG_9456dimarts una nova acció per reclamar millors salaris i més llocs de treball, acabar amb la bretxa salarial i garantir unes pensions dignes. La protesta, que s’ha celebrat conjuntament a tot Catalunya i porta per lema ‘Ara ens toca a nosaltres’, s’ha celebrat davant de la COELL, la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida.

“Ens trobem davant d’una mobilització important”, ha afirmat José Luis Aguilà,

Seguir leyendo

OPINIÓ: ‘El Govern masclista del PP enganya a les dones’

Article d’opinió de Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació d’UGT-Terres de Lleida, i Imma Romeo, secretària de les Dones de CCOO Lleidaugt-logo

UGT i CCOO ens plantem contra l’incompliment en els pressupostos de l’Estat de 2018 del Pacte d’estat contra la violència de gènere i ens afegim a la mobilització feminista del 16 de maig que a Lleida convoca la Marea Lila, de que en formem part.

Les esfereïdores xifres dels darrers 15 anys, més de 900 dones assassinades, i l’incompliment per part del govern del PP de la promesa de dedicar 200 milions d’euros anuals (0.04% dels pressupostos generals de l’Estat) al Pacte d’estat contra la violència de gènere, ens mostra que aquest govern no prioritza la lluita per a garantir una vida lliure de violències masclistes a les dones.

Seguir leyendo

“Cada dia és 8 de març”

Amb aquest títol la UGT de les Terres de Lleida hem iniciat una campanya per a què cartell cada dia es 8 de març -BRETXA SALARIAL- (2)les reivindicacions que varen originar una vaga i una multitudinària manifestació el passat 8 de març no quedin en una cosa merament puntual d’un dia a l’any.
 
Per aquest motiu creiem important que la tasca iniciada tingui continuïtat al llarg de tot l’any i ens dugui a un proper 8 de març on totes i tots estiguem més conscienciats per a continuar lluitant per una igualtat real i efectiva entre dones i homes.

Seguir leyendo

A Lleida, ‘cada dia és 8 de març’

IMG_7733La UGT-Terres de Lleida ha presentat avui la campanya ‘Cada dia és 8 de març’, una iniciativa que pretén conscienciar a la societat de la importància d’acabar amb la bretxa salarial i aconseguir la igualtat entre homes i dones en el món laboral. Així ho ha explicat el secretari de Polítiques Socials i Ocupació de la UGT-Terres de Lleida, Ramon Moreno, qui ha comentat que la proposta que s’han plantejat per arribar a tota la societat és organitzar diverses activitats reivindicatives a la ciutat de Lleida al voltant del dia 8 de cada mes.

Seguir leyendo

Mobilització a Lleida en defensa del sistema públic de pensions

ugt-pensionsEl sindicat UGT de Catalunya, CCOO i la plataforma per la gent gran de Catalunya se sumarà aquest dissabte, dia 17 de març, a la concentració convocada a la Plaça Sant Joan de Lleida contra la pujada del 0,25% de les pensions. La protesta s’ha fixat a les 11.00 hores

La UGT de Catalunya denuncia:

  • La pèrdua de poder adquisitiu de les persones pensionistes en els darrers set anys perquè les seves pensions no s’han actualitzat d’acord amb l’evolució de l’IPC. Les pensions haurien de ser de mitjana 432 euros anuals superiors per haver mantingut el poder adquisitiu des del 2010.

Seguir leyendo

“LES LLISTES D’ESPERA MATEN!”

La Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya s’afegeix a la convocatòria de Marea Blanca Catalunya i CAS.

La Marea Blanca Catalunya i la Coordinadora Antiprivatització de la Sanitat ha convocat per al proper dia 25 de gener diverses concentracions de protesta contra els retards a les llistes d’espera.

La Federació de Serveis Públics de la UGT anima els seus delegats, afiliació i simpatitzants a defensar la sanitat pública i participar en les concentracions convocades a diversos hospitals

 

JORNADA PRL I NOVES TECNOLOGIES A L’ÀMBIT SANITARI (HOSPITAL DEL MAR)

La implantació de noves tecnologies impregna cada cosa que fem en el nostre dia a dia. La inclusió de l’ús d’Internet de les coses dins de la industria 4.0 ha deixat de ser un complement per millorar la nostra qualitat de vida a passar a ser un element imprescindible en les coses més quotidianes.

En pocs anys els avanços tecnològics han fet que modifiquem la nostra relació amb l’entorn, amb les persones i com no, modifiquéssim les nostres formes de treballar.

Seguir leyendo