La UGT mantenim la nostra representativitat a l’Institut Català de la Salut

Hem obtingut 62 representants i tornem a ser la força més votada als centres hospitalaris de Can Ruti i Vall d’Hebron.

A les eleccions celebrades a l’ICS els dies 26 i 27 de març la UGT de Catalunya hem obtingut 62 representants i mantenim, en termes globals, la nostra representativitat. En alguns centres hospitalaris com ara Can Ruti i el Vall d’Hebron hem estat un cop més la força més votada i mantenim i fins i tot incrementem el nombre de representants.

El resultat d’aquestes eleccions, celebrades en un context molt difícil en alguns casos, certifica la confiança de les treballadores i treballadors de la salut pública de Catalunya en el sindicalisme de classe.

Volem felicitar molt especialment a totes les delegades i delegats que des dels seus centres de treball es comprometen a defensar cada dia els seus companys i mostrar el nostre agraïment a totes les persones que han dipositat en nosaltres un cop més la seva confiança.

Seguir leyendo

14 JULIOL DIA INTERNACIONAL DELS TCAI’S

Benvolguts/des,
El Sindicat Professional de TCAI de la UGT de Catalunya us vol fer partícips de les properes accions sindicals: D’una banda, el pròxim dia 14 de Juliol es commemora el Dia Internacional del TCAI i des del nostre Sindicat Professional ,que som l’únic sindicat a Catalunya que en fa difusió, hem preparat diverses accions per aquest dia:

1r – Confecció d’un díptic Aquest díptic no només seria per aquest dia en concret. Està dissenyat per aprofitar-lo en totes les pròximes eleccions de l’àmbit sanitari. En el seu disseny apareixen totes les vessants del nostre Sindicat (jurídica, formativa, etc.) i a la contraportada tota la informació específica del Sindicat Professional de TCAI (Facebook, Gmail, Web)

Seguir leyendo

La UGT de Catalunya, força sindical més votada als hospitals de Vall Hebron, Bellvitge i Can Ruti

El nostre sindicat manté els 64 delegats i delegades que representen els treballadors i treballadores en la Mesa Sectorial de l’ICS

La UGT de Catalunya mantindrà per quatre anys més la seva representació en la Mesa Sectorial de l’Institut Català de la Salut (ICS). En les eleccions sindicals celebrades dimarts i dimecres, el nostre sindicat ha obtingut untotal de 64 delegats i delegades, el mateix nombre que en els comicis celebrats ara fa quatre anys. La UGT manté així la el nombre de representants en la Mesa Sectorial, mentre CATAC, Metges de Catalunya i SATSE en veuen reduïts els seus.

Així mateix, la UGT de Catalunya se situa com a primera força sindical en els tres grans hospitals de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Tant a l’Hospital Universitari de Bellvitge (L’Hospitalet de Llobregat) i en l’Hospital Trias i Pujol – Can Ruti (Badalona), el nostre sindicat continua sent la força més votada. I a l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron, la UGT passa de 7 a 9 delegats i esdevé la primera força sindical del Comitè.

Des de la UGT de Catalunya valorem positivament aquests resultats i agraïm la confiança depositada pels treballadors i les treballadores de l’ICS, sobretot en aquells  centres de treball que més han patit les retallades i on la càrrega assistencial s’ha vist multiplicada per aquest motiu.

VOTA’NS 25M

VOTA UGT SOM UN COL.LECTIU PLURAL I DIVERS, EL TEU VOT FARÀ QUE TOTS ENS BENEFICIEM!

 

A la nostra empresa som molts treballadors/es de molts col·lectius amb problemàtiques molt diferents que cada dia donem el millor de nosaltres mateixos, i que no ens podem deixar trepitjar per cap mena de corporativisme, si no que volem diversitat d’idees i de solucions a tots els nostres problemes.

 

No podem demanar una jubilació a mida per només un col·lectiu. UGT som tots i demanem per tots. Tenim dret a la mateixa jubilació digna des del personal de manteniment fins a metges, no creus? No podem fer cas a grans demostracions de forces corporativistes que presenten extenses candidatures amb una intimidatòria demostració de for-ça.

 

A l’ICS som més de 37.000 treballadors de totes les categories professionals i on tots tenim dret a defensar els nostres legítims interessos laborals i professionals. Tots tenim un paper decisiu per tal de recuperar els nostres drets.

 

Votar és important, perquè triem a aquells que defensaran a tots els col·lectius laborals durant 4 anys, sense importar el seu sou, la seva categoria, les seves idees i que es basaran en la igualtat, la solidaritat, la veritat i l’honradesa.

 

No us deixeu enganyar! voteu a la millor opció:

 

Un sindicat de classe treballadora que sempre està al vostre costat, amb
una candidatura on entra gent jove i amb empenta.

 

Mobilitzeu-vos, feu sentir la vostra veu, no us deixeu trepitjar.

 

El dia 25 de març no et votis, vota amb generositat per a tots.

Eleccions sindicals ICS 2015

4 anys de feina

Davant les pròximes eleccions sindicals del 25 de març de 2015 volem fer una seriosa reflexió del perquè la UGT és una bona opció.

Un col·lectiu de 1600 professionals estatutaris, empleats públics d’aquest Hospital estan cridats a exercir el seu dret al vot, per escollir els 21 membres de la Junta de Persona.

Tots nosaltres, els membres de la secció sindical i els companys i companyes que ens recolzen en la candidatura, som com tu, treballadors i treballadores de totes les categories a l’Hospital Arnau de Vilanova

Els nostres arguments són el nostre treball del dia a dia, defensant als companys i companyes que sense «viure per damunt de les seves possibilitats» han patit unes retallades injustes, de salari, de drets, en condicions laborals i professionals.

La ciutadania de Lleida pot estar ben orgullosa que per damunt de tot hem aconseguit mantenir uns serveis públics de salut de qualitat a la nostra ciutat.

També……………………..

Perquè hem fet que la Informació sempre hagin estat a l’abast de tothom, tant afiliats, com simpatitzant i treballadors/es de l’ICS en general.

Perquè hem posat a l’abast de tothom la nostra Formació: tant AFCAP, com online o amb col·laboració amb el departament de formació de l’hospital

Hi ha una qüestió important «La paga extra del 2012», nos la retornaran, sí o sí. El nostre servei jurídic amb unes 2000 demandes personals presentades ha obtingut més de 250 sentències favorables als jutjats, així podem dir que el govern s’ha avingut a començar a tornar-nos el que és nostre. També hem presentat ja demandes per la paga del 2013

A UGT, hem patit crítiques per no renunciar al Pacte de la Borsa de Treball, «sense el qual en aquests moments potser, la tasca de contractació estaria en mans d’una empresa de treball temporal (ETT)»

Estem com a ciutadans i professionals a la Marea Blanca de Lleida, en contra del consorci sanitari lleidatà, «perquè ens volen privatitzar la sanitat», amb bones paraules, amb una bona estratègia i amb els nostres diners, Creure que amb el canvi de model sanitari anirem bé, és un acte de fe als destructors de la sanitat publica catalana, CIU amb la inestimable ajuda de ER.

Som un sindicat que a pesar d’aquesta crisi, hem estat fent feina i defensant valors i companys/es als temps bons i als dolents, fen-te costat en les teves reivindicacions tant personals com col·lectives. I dient les veritats quan toca.

PLANTA CARA PER LA SANITAT PUBLICA

VOTA UGT …..és la millor opció

PAGA EXTRA 2014: ENS LES PAGARAN !!!

La UGT demana certificacions al Govern de la Generalitat per tal d’iniciar les reclamacions de tota la paga extra de 2014entrega2014

Desprésde les campanyes de reclamacions judicials iniciades en solitari per part de la UGT per reclamar les parts meritades de les pagues extres de 2012 i 2013, ara endeguem una altra acció: la reclamació de la paga extra de 2014.

De la mateixa manera que hem assegurat el cobrament de la part meritada de la paga extra de 2012 per a tots els treballadors, i no dubtem que guanyarem la part meritada de la extra de 2013, tot just iniciem la reclamació de l’última paga extra retallada, la del 2014.

votaEl fonament de la nostra reclamació és tan just com senzill: l’article 33 de la llei de Pressupostos de la Generalitat per al 2014 contenia la retallada d’una quantitat equivalent a una paga extra per al personal de la Generalitat. Per altra banda, la Disposició Addicional Vuitena de la mateixa Llei de Pressupostos establia que aquesta quantitat retallada es podria recuperar per les compensacions o recaptacions que pogués generar l’aplicació d’un impost: l’impost de dipòsits bancaris. Seguir leyendo

Eleccions a Catalunya 2011: Fent memoria als politics de CIU i els seus socis

Desmantellant la Sanitat Pública

Posted on 1 agost 2011 by dempeus

 Un article de Eugeni Mur publicat ahir a Kaos en la Red on retreu al govern de CiU l’engany del seu programa electoral a les darreres eleccions.

 “Des de Convergència i Unió continuem creient com a valors preferents del sistema de salut en: la universalitat, l’accés a una assistència de qualitat, l’equitat i la solidaritat” Amnèsia electoral?

[

Traducción al castellano]

 El passat dia 11 de juliol (2011), el conseller de sanitat, Boi Ruiz, va manifestar en una entrevista realitzada al diari El Punt, que confia que no hauran de fer una altra onada de retallades. També va declarar que les mesures que s’estan prenent des del govern de CiU, estan dintre d’un projecte que s’ha d’adequar als recursos econòmics disponibles. I entre altres coses va advertir que, des del primer dia, ja havia anunciat que seria molt dur, i que els pacients s’haurien d’esperar una mica més i ser visitats una mica més lluny.
 Però el que també crida molt l’atenció, és que per una banda afirmi que està en mans dels agents socials que el projecte no faci perdre llocs de treball, i per una altra banda, asseveri que tots plegats haurem de ser responsables per a evitar perdre llocs de treball. Potser m’equivoco, però sembla de sentit comú considerar que, de la mateixa manera que hom és responsable de les seves pròpies decisions, actes i conseqüències, l’únic responsable del disseny, aplicació i efectes de la política sanitària del govern de CiU, és exclusivament el propi govern, i ningú més. I em pregunto quina finalitat té “el projecte” al que fa referència el conseller Boi Ruiz.

 Veient els esdeveniments: tancament total o parcial dels CAP, reducció de prestacions i serveis als hospitals, acomiadament de treballadors, degradació de les condicions laborals, etcètera, sembla evident que aquest projecte consisteix en desmantellar el Sistema Públic de Salut, és a dir, a empènyer cap a la sanitat privada a les persones que la puguin pagar, i a abandonar a la resta dins d’un sistema públic, degradat i empobrit, que no podrà atendre les necessitats del conjunt de la ciutadania de Catalunya. I a més a més, amb la pretensió de que els professionals de la XHUP, atemorits per l’amenaça de l’atur i la precarietat, acceptin de forma voluntària una altra retallada de sous amb increment de l’activitat, com si no n’hi hagués prou amb patir 4 anys de congelació salarial i una retallada del 5% des de fa 1 any. I això, deixant de banda l’històric greuge comparatiu respecte als treballadors de l’ICS, als que la Vicepresidenta del govern, Joana Ortega, garanteix que no se’ls tornarà a tocar els sous.

 Després de llegir el programa electoral amb el que CiU es va presentar a les eleccions al Parlament, i observant els punts 89 fins al 174, on s’expliciten alguns compromisos de l’esmentada coalició amb la ciutadania, pel que fa a la política sanitària, i veient alhora la realitat que està generant el conseller Boi Ruiz, es podria tenir la sensació de que, o bé l’actual govern de la Generalitat pateix d’una mena “d’Alzheimer programàtic”, o bé CiU va enganyar a la ciutadania ara fa 8 mesos quan afirmava: “Des de Convergència i Unió continuem creient com a valors preferents del sistema de salut en: la universalitat, l’accés a una assistència de qualitat, l’equitat i la solidaritat”. I potser també caldria destacar el que es pot llegir al punt 149: “Recuperarem el rol dels professionals, generar-los expectatives de futur engrescadores i ajudar-los a recuperar el rol social que els correspon i unes condicions contractuals dignes”. Possiblement, exemples de coherència com aquest, justificarien el descrèdit i la malfiança cap a la classe política. Però potser, l’aparent mutisme i passivitat dels diferents partits polítics i grups parlamentaris, també.

Amb motiu de l’acampada dels indignats a la plaça de Catalunya a Barcelona, fa unes setmanes, es va poder escoltar al portaveu del govern, Francesc Homs, dient: “A la plaça de Catalunya hi ha l’ocupació d’un espai públic per a ús privat. En algun moment això s’ha d’acabar”. Cinisme?. Potser a la Conselleria de Sanitat s’està ocupant un espai públic per a ús privat. En tot cas, considero que el portaveu del govern té raó, en algun moment això s’ha d’acabar. CiU també va comprometre’s dient: “Tot i que en termes de despesa pública Catalunya encara està per sota de la mitjana dels països del nostre entorn, si les dificultats del moment no permeten incrementar els recursos disponibles, cal mantenir i garantir, en termes reals, els recursos econòmics dedicats al sistema sanitari”. Coherència o frau?. Ineludiblement, o bé la ciutadania té l’última paraula o bé tindrà l’últim silenci. O potser ni això.

Font: kaosenlared