La UGT i CCOO de Catalunya rebem el compromís del govern de la Generalitat de fer efectius l’acord de recuperació de les pagues extres de 2013 i 2014 i l’increment retributiu per al 2019

La secretària general de la Federació d’Empleades i Empleats dels Serveis Públics de la UGT de Catalunya i el responsable de l’Àrea pública de CCOO de Catalunya s’han reunit avui al Palau de la Generalitat amb una delegació del Govern, encapçalada pel president, Quim Torra, per abordar l’increment retributiu per a l’any 2019 i la recuperació parcial de l’import de la paga extraordinària de l’any 2013 per al personal públic de la Generalitat de Catalunya.

Ambdós sindicats han sortit satisfets de la trobada després que el Govern s’hagi compromès a fer efectius tots els punts de l’acord i, fins i tot, ampliar-lo amb la recuperació d’altres drets laborals i socials perduts durant els darrers anys. El Govern ha destacat com a prioritat de la seva acció aquests acords amb els seus empleats i empleades públics i ha assegurat que no deixarà de complir-los. Els representants sindicals han demanat al Govern de la Generalitat que es reuneixi el més aviat possible amb el Govern de l’Estat per tancar definitivament aquesta qüestió.

Seguir leyendo

Desconvocada la vaga general 12-D del personal dels serveis públics de la Generalitat

Després de dos dies intensos de negociació amb el Govern, la vaga prevista per demà dimecres 12 de desembre de 2018 ha quedat desconvocada.

La UGT i CCOO hem signat un acord que contempla la recuperació amb caràcter prioritari de les pagues de 2013 i 2014 en un màxim de quatre anys, amb la possibilitat que finalment sigui en tres. La concreció d’aquest retorn serà:

✔2019: 40% per paga 2013 (10% durant el primer trimestre)

✔2020: 60% 2013

✔2021: 55% 2014 i 50% de productivitat

✔2022: 45% 2014 i 50% de productivitat

El Govern s’ha compromès també a negociar durant la primera quinzena de gener de 2019 noves mesures de flexibilitat i conciliació de la vida familiar i laboral.

La UGT i CCOO hem aconseguit reduir a 3/4 anys la proposta inicial de retorn de les pagues en 8 anys que havia fet el Govern.

Vaga general 12-D del personal dels serveis públics de la Generalitat

La UGT i CCOO de Catalunya convoquem el 12 de desembre una vaga general dels més de 250.000 treballadors i treballadores dels serveis públics de la Generalitat de Catalunya. El motiu principal de la convocatòria és l’exigència del retorn abans d’acabar l’any de com a mínim el 10% de la paga de 2013, un calendari de retorn els dos propers dos anys de les pagues de 2013 i 2014 i de tots els drets sostrets aquests darrers anys.

L’incompliment dels acords signats i de les resolucions aprovades pel Parlament, sumat a la proposta presentada a la darrera reunió de la MEPAGC, representen un autèntic insult i una falta de respecte als treballadors i les treballadores de la Generalitat. La gravetat de la situació ens obliga a una mobilització contundent i a deixar al marge les mobilitzacions corporatives i sectorials i prioritzar la unitat sindical.

 

Seguir leyendo

Comencem a recuperar la paga extra del 2013

TAMBÉ S’ACORDA LA REDUCCIÓ DE LA TEMPORALITAT I LA INCLUSIÓ DE NOUS SUPÒSITS D’IT AMB EL 100% DE RETRIBUCIONS

Aquest passat divendres dia 16 de juny es va reunir la Mesa de Negociació dels Empleats Públics de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAG), integrada per membres del Govern i per les organitzacions sindicals representatives, UGT, Ccoo i Iac-Catac, reunió emmarcada en el procés de reivindicació de les forces socials per lluitar contra la precarietat laboral i per a la restitució dels drets laborals i socials espoliats en els darrers anys.

En aquesta reunió, UGT i Ccoo hem signat un acord que permet iniciar la recuperació de les pagues extres de 2013 i 2014, dona estabilitat a les plantilles amb la reducció de l’índex de temporalitat i limita la penalització retributiva per motius de baixes laborals. Cal dir que el sindicat Catac no ha signat aquest acord.

Seguir leyendo

La UGT de Catalunya valora positivament la moció aprovada pel Parlament sobre la recuperació de condicions laborals del personal de la Generalitat

El Parlament de Catalunya insta al Govern a arribar a un acord amb els sindicats abans d’estiu — Exigim al Govern que compleixi amb els seus treballadors i deixi de menystenir al Parlament

La UGT de Catalunya valora positivament la feina feta pels grups parlamentaris que han assolit per tercera vegada un acord que insta al Govern de Catalunya a retornar les condicions laborals sostretes al personal de la Generalitat de Catalunya en aquests darrers anys.

Aquesta moció insta al Govern de Catalunya a realitzar un estudi de les necessitats de la plantilla de la Generalitat per tal de garantir la qualitat i eficiència dels serveis públics prestats per aquesta administració i a fer una proposta de calendari de convocatòria d’oposicions amb l’objectiu que l’any 2019 la temporalitat no superi el 8%.

La UGT de Catalunya exigeix al Govern, però molt especialment al Departament de Governació (responsable directe de resoldre aquest conflicte), que doni l’impuls polític i deixi de fer orelles de marxant, per tal que d’una vegada per totes les mocions i resolucions del Parlament de Catalunya es traslladin a acords en el si de la Mesa de Negociació dels Empleats i Empleades Públics de la Generalitat de Catalunya (MEPAGC).

Seguir leyendo

La UGT demana al Govern que es desmarqui de les declaracions de Lluís Llach i que es reafirmi en el seu compromís de respectar i protegir la seguretat jurídica del seus empleats.

La Federació d’Empleats i Empleades dels Serveis Públics (FeSP) de la UGT de Catalunya demana al Govern de la Generalitat que es desmarqui de manera contundent de les declaracions del diputat Lluís Llach, que considerem d’una greu irresponsabilitat, i que es reafirmi en el seu compromís de respectar i protegir la seguretat jurídica del seus empleats i empleades.

Considerem del tot inacceptable que un diputat parli de “patir” per referir-se al règim disciplinari al que estan sotmesos els treballadors i les treballadores públics. Per això demanem que es desautoritzin les seves paraules, que generen un greu malestar i inquietud entre els servidors públics, que realitzen la seva feina amb professionalitat, neutralitat i amb respecte a la legalitat vigent i a la ciutadania.

Seguir leyendo

Paga extra 2012: el Govern de la Generalitat incompleix amb els compromisos acordats a la MEPAG

Els treballadors i treballadores de la Generalitat ens hem assabentat a través de l’anunci d’una nota informativa publicada al portal Atri que el Govern no ens abonarà a la nòmina del mes de març el 34,42% de la paga extra de 2012 (personal laboral i funcionari), tal i com es va calendaritzar i acordar a la  Mesa General de Negociació de l’Empleat Públic de l’Administració de  la Generalitat de Catalunya el juny de l’any passat.

Per no pagar quan toca, tot i ser perfectament coneixedors que havien d’abonar a la nòmina d’aquest mes el gairebé 35% de la paga que ens van espoliar fa 5 anys, s’excusen que la Llei de Pressupostos per al 2017 està en tràmit parlamentari, situació que, diuen, no els permetria efectuar l’ingrés a la nòmina d’aquest mes, però sí que diuen que podran fer al mes d’abril.

La conseqüència d’aquesta política d’improvisació estel·lar que tant agrada als nostres gestors polítics, la paguem de nou els treballadors i treballadores públics, que comptàvem amb aquest ingrés retributiu per a aquest mes de març. Una vegada més, es demostra que no podem confiar amb un govern que assumeix compromisos a la MEPAG i després pretén fer el que li dona la gana amb els acords adquirits per totes les parts.

Tenim pendent la calendarització de la devolució de les pagues extres de 2013 i de 2014,

Seguir leyendo

Reunió MEPAGC 2 de febrer de 2017

Encara estem perplexes de com s’ha desenvolupat aquesta reunió; la Funció Pública, és a dir el Govern de Catalunya, ha estat repetint que els pressupostos estaven tancats de facto i que ja no es podia fer res per introduir cap partida per retornar els drets als seus treballadors i treballadores.

Les explicacions han estat molt curioses i, fins i tot, hi ha hagut diverses fases on s’ha culpabilitzant d’aquesta impossibilitat a diferents agents: el grup parlamentari que governa, el grup parlamentari que recolza el govern, els sindicats…

Hem assistit a una nova classe d’elaboració de pressupostos i la seva tramitació parlamentària; fins i tot s’ha qüestionat la possibilitat de que a data d’avui es puguin fer esmenes als mateixos per part dels grups parlamentaris…

Però quan hem preguntat al Govern sobre quin havia estat el seu paper en la negociació a la MEPAGC la resposta ha estat ben curta: “vam negociar els pressupostos al mes de novembre i estem anant als Grups de Treball”.

Seguir leyendo

LA UGT EXIGEIX AL GOVERN QUE RECULLI EN ELS PRESSUPOSTOS EL RETORN DE LES CONDICIONS LABORALS DEL PERSONAL DE LA GENERALITAT

Demà, nova reunió de la Mesa General de la Funció Pública
Demà dijous, 2 de febrer, a les 12 hores, tindrà lloc una nova reunió de la Mesa General de la Funció Pública en la seu del Departament d’Empresa i Coneixement (Sepúlveda, 148-150).
La FeSP-UGT de Catalunya exigirà en aquesta nova reunió que s’implementi d’una vegada per totes la resolució del Parlament de Catalunya sobre la recuperació de les pagues extraordinàries i altres drets manllevats als treballadors públics, i que aquesta recuperació estigui recollida en els pressupostos de la Generalitat per a 2017.
Exigim un acord que calendaritzi de quina manera es recuperaran els drets sostrets el 2012 i les pagues del 2013 i 2014, així com els altres drets manllevats: 100% de la retribució en el cas d’Incapacitat Temporal, fons d’acció social, productivitat i establiment de les borses de treball, entre d’altres.
Entenem que el Govern ha d’arribar a un acord sobre el calendari de retorn dels drets manllevats, quan ja fa més de sis mesos que s’hi està treballant.
A l’inici de la reunió, els delegats i delegades sindicals es concentraran a les portes de la seu del Departament.