Revista de prevenció de riscos laborals, “Sense risc” número 52

En aquest número es presenten les conclusions del Congrés Prevencionar sobre l’estat de la prevenció de riscos laborals a Espanya, l’autoconsum d’energia elèctrica, treball, conducció i neu i nou reglament d’emmagatzemament de productes químics i entrevistem a Ana García de la Torre, Secretaria de salut laboral i medi ambient de UGT Confederal.

Otro asalto a la hucha d ls pensiones por esta panda d saqueadores q tenemos en el Gobierno https://t.co/nNyOUa5ljh https://t.co/RjVEYg86MN

El Gobierno saca otros mil millones de la ‘hucha’ de las pensiones

Su destino es pagar el IRPF de los pensionistas que cotizan. El Fondo de Reserva se queda ahora en 24.207 millones de los 66.815 que había en 2011

El Gobierno saca otros mil millones de la ‘hucha’ de las pensiones
 • La ministra de Empleo y Seguridad Social en funciones, Fátima Báñez. / EFE
La Tesorería General de la Seguridad Social ha dispuesto de otros1.000 millones de euros en julio del Fondo de Reserva para pagar el IRPF de los pensionistas que cotizan, lo que sitúa el Fondo en un valor de 24.207 millones de euros, alejados de los 66.815 que había en 2011.

En una nota de prensa, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social informa de que los 1.000 millones de euros que se han sacado de la denominada hucha de las pensiones se producen cada año, cuando el sistema abona en julio la cantidad correspondiente al IRPF al que están sujetos los pensionistas que cotizan a la Seguridad Social.

Seguir leyendo

Devolució de la paga extra 2012 i d’altres drets ( robatori 2013/2014)

Devolució de la paga extra 2012 i d'altres drets

 PREACORD DE LA MESA GENERAL DE NEGOCIACIÓ

Avui la UGT ha arribat a un principi d’acord amb l’administració de la Generalitat de Catalunya que properament haurà d’aprovar per la Mesa de Negociació de l’Empleat Públic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAG) convocada pel proper dijous dia 9 i que vol donar compliment a la Resolució 7/XI, de 20 de gener de 2016, del Parlament de Catalunya, que insta al Govern de la Generalitat a la recuperació de la paga extraordinària del 2012 i d’altres drets laborals retallats dels treballadors públics.

Aquest acord suposa que el Govern de la Generalitat es compromet a:

 • Pagar la quantitat pendent de la paga extra de 2012 (75,96%) de la següent forma:
tala1

[Els anys 2017 i 2018 es recolliran en l’acta de la reunió de negociació]

 • Deixar sense efecte l’acord de retenir el 5% i retornar, durant l’exercici 2016, les quanties retingudes per aquest concepte a molts companys i companyes quan es van pagar els primers 44 dies de la paga de 2012.
 • Possibilitar el gaudiment, durant el període ordinari de vacances 2016, dels dies addicionals de vacances per antiguitat acordats en data 19 de febrer de 2016.

 • Continuar les negociacions de les següents matèries:
  Seguir leyendo

La UGT de Catalunya exigeix a l’estat espanyol que incrementi el pressupost destinat a les polítiques actives per a persones en situació d’atur

euro-per-recepta.pngEl pressupost del 2016 (274 milions d’euros) és un 38% inferior al del 2011 (444 milions d’euros)

La Conferència Sectorial d’Ocupació i Afers Laborals celebrada aquest matí posa de manifest que les persones en situació de desocupació continuen sense ser una prioritat per al govern del PP en funcions de l’Estat espanyol.

Tot i que Catalunya percebrà, l’any 2016, 274 milions d’euros per desenvolupar les polítiques actives d’ocupació, 55 milions més que l’any anterior, queden molt lluny dels gairebé 444 milions d’euros de l’any 2011, dels 430,6 MEUR de l’any 2010, i dels gairebé 398 MEUR del 2009.

Seguir leyendo

19 de Febrer de 2016 REUNIÓ DE LA MESA GENERAL DE NEGOCIACIÓ DE L’EMPLEAT PÚBLIC

UGT

RECUPEREM ELS DIES PERSONALS I DE VACANCES VINCULATS A L’ANTIGUITAT

Aquest matí s’ha reunit la Mesa de Negociació de l’Empleat Públic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAG), espai on es negocien els drets i les condicions laborals dels 200.000 treballadors del sector públic, i que està integrada per membres del Govern i per les organitzacions sindicals representatives, UGT, CCOO i IAC

En aquesta reunió UGT ha instat el Govern a abordar d’una manera efectiva l’aplicació del contingut de la Resolució 7/XI del Parlament de Catalunya, de data 20 de gener.
Com recordareu, aquesta Resolució, insta el propi Govern a iniciar negociacions amb les organitzacions sindicals en el marc de la Mesa General per tal d’establir un calendari durant els exercicis 2016 i 2017 per a la recuperació de la integritat de la paga extra de 2012 i dels dies de permís i de vacances vinculats a l’antiguitat, així com de presentar una proposta de calendari per a la devolució de les pagues extres de 2013 i 2014.

Davant de la proposta inicial que han presentat els representants del Govern, en la què intuíem certa inconcreció en el compliment efectiu dels punts que plantejava, UGT ha proposat alternatives més concretes i clares que han permès que es prengui l’acord que suposa ja l’execució de la part de la Resolució del Parlament que fa referència als dies permís i de vacances.

L’Acord adoptat permet: Seguir leyendo

Empleats públics es manifesten per recuperar els seus drets

La UGT-Terres de Lleida, CCOO i IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya), que integren la Taula General de la Funció Pública de la Generalitat de Catalunya s’han manifestat avui pels carrers de Lleida (des de l’IEI fins a la Delegació del Govern) en protesta per les retallades que la Generalitat ha portat a terme en els últims anys en els sistemes públics d’educació, sanitat, serveis socials o emergències.

IMG_4092

El 6 de novembre passat van començar les mobilitzacions a tot el país per aconseguir una negociació amb l’Administració.   Entre altres mesures, s’exigeix la paga extraordinària del 2012 que catorze comunitats autònomes ja han cobrat.   En educació, es denuncia que des del 2010 s’han perdut el 38% de les retribucions, uns 8.000 euros en el salari d’un docent.   Pel que fa a la sanitat, demanen la retirada de la convocatòria de 340 places per cobrir més de tretze mil vacants o acabar amb els contractes precaris.

Campanya de la FSP-UGT de Lleida per demanar a ajuntaments que es posicionin en contra de la privatització del Registre Civil

La FSP-UGT de Lleida inicia avui una campanya per demanar a ajuntaments i partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya que es posicionin en contra de la privatització dels Registres Civils davant la reforma que promou el govern de l’Estat i que preveu traslladar els tràmits al Registre Mercantil, així com l’aplicació d’aranzels per dur-los a terme.
Roda de premsa
El secretari general de la FSP de Lleida, Pep González, ha explicat avui que el sindicat farà arribar als ajuntaments a través de les associacions de municipis una moció instant els consistoris a manifestar la seva oposició a aquesta privatització i per defensar que el servei segueixi sent públic i gratuït. La FSP-UGT també reclamrà que en el marc del Consell sectorial de consellers de justícia d’aquest dimecres s’aprovi una resolució també en contra de la reforma que promou el Ministeri de Justícia. I, com a tercera mesura, González ha dit que demanaran a diputats i partits parlamentaris que també es posicionin en contra d’aquesta futura llei que entraria en vigor a partir del 15 de juliol.

Seguir leyendo

Lleida diu NO a la privatització de la sanitat pública -DISSABTE 29N Manifestació “NO A LA PRIVATITZACIÓ DE LA SANITAT PÚBLICA”

sanitat1

DIA: Dissabte, 29 de novembre del 2014.

Manifestació “NO A LA PRIVATITZACIÓ DE LA SANITAT PÚBLICA”

HORA: 18 hores.

LLOC: Plaça Ricard Vinyes de Lleida.

El proper dissabte, 29 de novembre, la marea blanca de Lleida sortirà al carrer per exigir al Govern que NO aprovi el Consorci Hospitalari. Desmembrar l’ICS, l’única empresa sanitària al 100% pública de Catalunya, ha estat i és un dels principals objectius del Conseller Boi Ruiz. A continuació, exposem els arguments que es presenten per a rebutjar el consorci sanitari:

 •  El consorci no serà 100% públic. Perquè no quedarà sotmès al dret públic en allò essencial: ni a la normativa de contractes pública, ni a la Ilei sobre control i fiscalització de despeses, ni a la llei d’incompatibilitat d’alts càrrecs.
 • El consorci facilitarà l’ànim de lucre a la sanitat pública perquè podrà contractar de manera privada.
 • El consorci serà un forat negre sense control públic de les seves despeses.
 • El consorci podrà contractar a dit i eludirà la normativa administrativa en matèria d’incompatibilitat d’alts càrrecs.
 • El consorci posa catifa vermella a l’entrada del capital privat. Ja que la modificació dels seus estatuts per part dels òrgans de direcció és un acte unilateral que no implica les administracions públiques.
 • El consorci fomentarà l’opacitat en la sanitat lleidatana. La fórmula del consorci es presta a confusió entre interessos públics i privats.
 • El consorci propiciarà la corrupció- La fórmula ja s’ha mostrat fracassada i sota l’ombra de corrupteles, amiguismes i portes giratòries a altres llocs del país.
 • El consorci és la porta a la privatització i l’enriquiment de tercers a la sanitat pública.
 • El consorci considera la sanitat com a una mercaderia subjecta a criteris economicistes.
 • Els òrgans del consorci estaran formats només per càrrecs de confiança i persones posades a dit i fomentarà l’opacitat i sense garantir el control rigorós i la informació necessària en la gestió de la sanitat pública lleidatana.
 • El consorci s’imposa antidemocràticament i escapant del debat ciutadà. Han menystingut fins i tot les seves institucions, com el Parlament i el Síndic.
 • El consorci s’imposa contra la majoria de lleidatans, representada per les 38.575 signatures en contra recollides en tan sols un mes i mig  arreu de Ponent i Pirineu.
 • El consorci precaritza als treballadors, sense donar-los garanties de futur i especialment els provinents del GSS.
 • El consorci no assegura millores en la qualitat assistencial que rebran els usuaris.
 • El consorci és una aposta ideològica, no tècnica. Les reformes es podrien fer perfectament en el marc de l’estructura de la sanitat pública.

POSICIONAMENT DE LA UGT DAVANT LA CREACIÓ DEL CONSORCI INTEGRAL SANITARI DE LLEIDA

La UGT-Terres de Lleida ha expressat avui, en roda de premsa, la seva oposició al Consorci Sistema Integral Sanitari de Lleida (SIS), un cop ha examinat els seus estatuts. Quan aquests es trobin en període d’exposició pública, presentarà les corresponents al·legacions.

IMG_0263

La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé; el responsable de la FSP a Lleida, Pep González; la representant de Sanitat a la FSP, Montse Duch; i el representant de la UGT a l’hospital Arnau, Antonio Ordóñez, han explicat els arguments en contra d’aquest ens, que significa la porta d’entrada de capital privat a la sanitat pública i una possible privatització futura.

 La UGT de Catalunya expressa el seu rebuig a la creació del Consorci Sanitari Integral de Lleida (SIS) ja que: Seguir leyendo

Adhesió de la UdL al consorci sanitari lleidatà???

Ens informen que el Rector de la UdL ha convocat la primera reunió de la comissió que debatrà entorn l’adhesió de la UdL al consorci per divendres 7 de novembre a les 12h, amb 16 membres . A continuació trobareu les cròniques de les televisions de la mobilització que vam fer al Consell de Govern. La UdL no pot ser còmplic de la privatització!
TV3: http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/5312491
TV LLEIDA: http://www.segre.com/index.php?id=1193