Manifestació ‘Per la nostra salut’

Diumenge, 7 d’abril, en el marc de la campanya de la Xarxa Europea contra la Mercantilització de la Salut i de la Protecció Social i el People’s Health Movement, en diferents ciutats europees tindran lloc manifestacions en defensa del dret a la salut. A Barcelona, la manifestació, sota el lema ‘Per la Nostra Salut’, i convocada per Marea Blanca, sortirà a les 11.00 hores del Parc de la Ciutadella i finalitzarà el seu recorregut amb una concentració a la plaça de Sant Jaume a les 12.00 h.

La UGT de Catalunya donem suport a la manifestació i fem una crida a la ciutadania a participar-hi.

Trobareu més informació a l’enllaç.

“LES LLISTES D’ESPERA MATEN!”

La Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya s’afegeix a la convocatòria de Marea Blanca Catalunya i CAS.

La Marea Blanca Catalunya i la Coordinadora Antiprivatització de la Sanitat ha convocat per al proper dia 25 de gener diverses concentracions de protesta contra els retards a les llistes d’espera.

La Federació de Serveis Públics de la UGT anima els seus delegats, afiliació i simpatitzants a defensar la sanitat pública i participar en les concentracions convocades a diversos hospitals

 

La Marea Blanca culpa a les retallades per la saturació dels CAPS i urgències

“La situació a la sanitat pública de les nostres comarques és insostenible. Els mitjans són insuficients, els professionals estan desbordats i els usuaris n’estan patint les conseqüències” així de contundents s’han mostrat avui els membres de la Marea Blanca de Lleida, que avui a les 14h, han realitzat una concentració a la porta de les urgències de l’Hospital Arnau de Vilanova. En ella han afirmat que la culpa de la saturació dels CAPS i el servei d’urgències, la tenen les retallades. “No és excepcional pel virus de la grip, sinó una situació habitual des del 2010, i tampoc és inevitable. El Conseller i el Govern justifiquen acríticament aquesta realitat i l’afronten amb mesures cosmètiques”. La Marea ha manifestat per a finalitzar que els “nous pressupostos han de revertir i no perpetuar les retallades, avançant cap a un model 100% públic com a única garantia que l’únic interès sigui la nostra salut”. Font: www.holalleida.com

C23IorxXUAAEduU

LA UGT CREU QUE LA SANITAT CATALANA NO ES MEREIX UN CONSELLER QUE CULPABILITZA ELS SEUS PROFESSIONALS DEL COL·LAPSE D’URGÈNCIES

LA UGT CREU QUE LA SANITAT CATALANA NO ES MEREIX UN CONSELLER QUE CULPABILITZA ELS SEUS PROFESSIONALS DEL COL·LAPSE D’URGÈNCIES
ComincrackoviaSi hi ha pacients als passadissos d’urgències és per la manca de recursos humans, no per decisió del personal d’infermeria
Davant les declaracions del conseller Toni Comin, que sostenia ahir en una entrevista a El Periódico  que “la permanència dels malalts al passadís respon a la decisió de la infermera, que vol tenir el pacient a la vista”, des de la UGT volem mostrar la nostra indignació.
És trist que haguem de recordar al conseller que si hi ha pacients als passadissos, no és com diu ell per decisió del personal d’infermeria, sinó per la manca de recursos humans (manca de contractació, pèrdua de llocs de treball dels interins de l’ICS, etc.). A tall d’exemple, un pla com el PIUC (Pla Integral d’Urgències a Catalunya) no s’activa fins que es produeix una situació de crisi assistencial (abans de 2007 s’activava d’octubre a març). A això cal afegir el problema epidemiològic que es reprodueix cada any en època de grip. La conselleria tampoc ha reforçat els Centres d’Atenció Primària (amb fins a 3 setmanes d’espera per a una primera visita), amb la qual cosa els malalts no tenen altre remei que recórrer als serveis d’urgència dels Hospitals del nostre país.
Des de la UGT ens preguntem si el país mereix un conseller de Salut que responsabilitza els professionals de la sanitat catalana d’un col·lapse que és fruit de les retallades que patim des de 2010. Entenem que la funció del màxim responsable de la sanitat a Catalunya ha de ser gestionar correctament els recursos necessaris per garantir un servei sanitari de qualitat.
La presència continuada del conseller als mitjans de comunicació per sortides de to com el de l’entrevista citada anteriorment són del tot inacceptables. Exigim, a banda d’una rectificació immediata i que assumeixi les responsabilitats per haver qüestionat la professionalitat i l’entrega dels treballadors i treballadores que malgrat les retallades mantenen cada dia el sistema públic de salut.

La rehabilitació ambulatòria a Barcelona: un negoci amb presumptes corrupcions

No és un problema de pressupostos no prorrogats, ja que els diners públics ja hi són i se’ls emporten empreses que fan negoci. Aquest és un problema de mala gestió pública.

Per la Coordinadora d’entitats SAP Muntanya al djari de la sanitat.

L’any 2012 l’Hospital Sant Rafael i l’Hospital Sagrat Cor van ser expedientats pel Departament de Salut per la subcontractació de CODEBI S.L, una empresa privada amb afany de lucre, que no havia aconseguit l’adjudicació del lot per la via del concurs públic per prestar els serveis de rehabilitació domiciliària que els esmentats hospitals s’havien compromès a subministrar. S’havia adjudicat el servei sense concurs, i l’havien subcontractat després a CODEBI, tot i que està estrictament prohibit.

Un altre cas va sortir a la llum l’octubre del 2015. Una investigació de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) va demostrar que l’empresa Corporación Fisiogestión (empresa a la qual pertanyia Josep Maria Padrosa abans de ser director del CatSalut), havia vulnerat la llei de Defensa de la Competència. Havia format una UTE, juntament amb 4 quatre empreses privades amb afany lucre per assegurar-se l’adjudicació de 4 lots, quan les tres primeres tenien la grandària i solvència suficient per a presentar-se al concurs en solitari.

Seguir leyendo

Més de 9.000 lleidatans reclamen un metge en totes les UCI mòbils

Font : SEGREcom  07-04-2016
Més de 9.000 lleidatans reclamen un metge en totes les UCI mòbils La plataforma Marea Blanca de Ponent i Pirineus valliurar ahir al delegat de Salut a Lleida, Jordi Cortada, les 9.383 signatures recollides durant quatre mesos així com un manifest per paralitzar l’actual model d’ambulàncies implantat a Lleida, que deixa sense metge una de les dos UCI mòbils de la capital. Cortada es va comprometre a validar avui les firmes al registre i a intentar mediar per solucionar el problema. La plataforma denuncia que el govern prioritza criteris econòmics a l’imposar un model que no és vàlid en un territori tan dispers com el de Ponent i exigeix una resposta clara i ràpida al conseller de Salut, Toni Comín. «Són els polítics que han de moure fitxa i fer marxa enrere a un model assistencial que retalla personal quan s’atén pacients en situacions d’emergència», va explicar Maite Cabós, presidenta del comitè del SEM a Lleida.

L’entrada en vigor del nou model de transport sanitari provoca incongruències, acomiadaments i pitjor servei per als usuaris

La UGT de Catalunya denuncia que el nou model del transport sanitari, en funcionament ja arreu del territori català, ha suposat una important regressió en les condicions de treball dels treballadors i treballadores del sector i en els usuaris i les usuàries. El CatSalut, i per descomptat el SEM, havien d’esmerçar esforços per garantir que el nou model entrés en funcionament en unes condicions òptimes. No ha estat així.

baixa

 Una de les premisses més importants del nou concurs era la creació de nous llocs de treball. Des que s’implementaren el 14 de gener els últims lots (les divisions territorials en què s’ha fraccionat Catalunya per a les diferents licitacions del transport sanitari), ja han estat acomiadats 10 professionals, i tampoc s’ha renovat el contracte a aquells que estaven en pràctiques, després de 2 anys d’antiguitat en aquesta modalitat. A més, els que surten dels instituts es veuen forçats en molts casos a desplaçar-se, en alguns casos, fins a 100 quilòmetres del domicili al lloc de treball.

Les condicions dels equipaments i les instal·lacions que té la plantilla actualment tampoc són les adients: Seguir leyendo