INFO MESA SECTORIAL 18.05.2018: OPOSICIONS

CONVOCATÒRIA TORN LLIURE 2015ugt-logo

Medicina de Família

Publicació de llistats definitius i ordre de posició:   DIMECRES 16 DE MAIG.

Cap el 24 de Maig   es publicaran les   destinacions i s’obrirà termini per sol·licitar  Gerència Territorial telemàticament

Seguir leyendo

INFO MESA SECTORIAL 18.05.2018

MODEL   DE   DIMENSIONAMENT   DE   FACULTATIUS   ESPECIALISTES   EN   MEDICINA   DE   FAMÍLIA  I COMUNITÀRIA DELS EQUIPS D’ATENCIÓ PRIMÀRIAugt-logo

  • El Centre  Corporatiu  ens  informa  del  Model  de  dimensionament  de  plantilla  dels  facultatius especialistes en Medicina de família i comunitària dels equips d’Atenció Primària. El Model calcula la mitjana dels equips per poder saber els professional que són necessaris en cadascú d’ells.

Seguir leyendo

Els serveis d’urgències dels hospitals de Catalunya, col•lapsats pel tancament de llits a l’estiu i la manca de personal

A l’Hospital del Vendrell el temps d’espera als passadissos supera en alguns casos les 24 hores — En hospitals com Vall d’Hebron el tancament de llits serà del 20% a l’estiu.

Es repeteix un any més el col·lapse habitual als serveis d’urgències dels hospitals de Catalunya. La situació empitjora de manera notable en aquells hospitals en zones turístiques que tanquen llits i no disposen de prou personal malgrat l’important afluència de turistes durant els mesos d’estiu. En alguns casos, com ara l’Hospital del Vendrell, el temps d’espera als passadissos supera en alguns casos les 24 hores.

La disminució en el tancament de llits en comparació amb l’any passat és testimonial i no ajuda a prevenir situacions de col·lapse del sistema. Malgrat que la UGT de Catalunya ho hem demanat insistentment, gerències com la de l’Hospital de Bellvitge no ens ha facilitat encara informació concreta sobre el número exacte de llits que es tancaran al llarg de l’estiu. Ens consta, però, que en hospitals com Vall d’Hebron el tancament de llits serà del 20% al llarg de l’estiu. A banda d’això, a aquestes dades cal afegir el tancament encobert de llits als hospitals catalans per reformes, pintura, neteja, etc.

Seguir leyendo

Criteris de realització examen Promoció interna DILIGÈNCIA DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR

Criteris de realització examen Promoció interna DILIGÈNCIA DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR

Bona tarda;

S´ha publicat amb data 25.05.2017 els criteris de realització i de valoració de la 1a. i de la 3a. prova de l’oposició de Promoció Interna.

Adjuntem link per a més informació

http://convocatories.ics.extranet.gencat.cat/tipusConvocatoria/TC1/

Reunió MEPAGC 2 de febrer de 2017

Encara estem perplexes de com s’ha desenvolupat aquesta reunió; la Funció Pública, és a dir el Govern de Catalunya, ha estat repetint que els pressupostos estaven tancats de facto i que ja no es podia fer res per introduir cap partida per retornar els drets als seus treballadors i treballadores.

Les explicacions han estat molt curioses i, fins i tot, hi ha hagut diverses fases on s’ha culpabilitzant d’aquesta impossibilitat a diferents agents: el grup parlamentari que governa, el grup parlamentari que recolza el govern, els sindicats…

Hem assistit a una nova classe d’elaboració de pressupostos i la seva tramitació parlamentària; fins i tot s’ha qüestionat la possibilitat de que a data d’avui es puguin fer esmenes als mateixos per part dels grups parlamentaris…

Però quan hem preguntat al Govern sobre quin havia estat el seu paper en la negociació a la MEPAGC la resposta ha estat ben curta: “vam negociar els pressupostos al mes de novembre i estem anant als Grups de Treball”.

Seguir leyendo

LA UGT EXIGEIX AL GOVERN QUE RECULLI EN ELS PRESSUPOSTOS EL RETORN DE LES CONDICIONS LABORALS DEL PERSONAL DE LA GENERALITAT

Demà, nova reunió de la Mesa General de la Funció Pública
Demà dijous, 2 de febrer, a les 12 hores, tindrà lloc una nova reunió de la Mesa General de la Funció Pública en la seu del Departament d’Empresa i Coneixement (Sepúlveda, 148-150).
La FeSP-UGT de Catalunya exigirà en aquesta nova reunió que s’implementi d’una vegada per totes la resolució del Parlament de Catalunya sobre la recuperació de les pagues extraordinàries i altres drets manllevats als treballadors públics, i que aquesta recuperació estigui recollida en els pressupostos de la Generalitat per a 2017.
Exigim un acord que calendaritzi de quina manera es recuperaran els drets sostrets el 2012 i les pagues del 2013 i 2014, així com els altres drets manllevats: 100% de la retribució en el cas d’Incapacitat Temporal, fons d’acció social, productivitat i establiment de les borses de treball, entre d’altres.
Entenem que el Govern ha d’arribar a un acord sobre el calendari de retorn dels drets manllevats, quan ja fa més de sis mesos que s’hi està treballant.
A l’inici de la reunió, els delegats i delegades sindicals es concentraran a les portes de la seu del Departament.

LA UGT CREU QUE LA SANITAT CATALANA NO ES MEREIX UN CONSELLER QUE CULPABILITZA ELS SEUS PROFESSIONALS DEL COL·LAPSE D’URGÈNCIES

LA UGT CREU QUE LA SANITAT CATALANA NO ES MEREIX UN CONSELLER QUE CULPABILITZA ELS SEUS PROFESSIONALS DEL COL·LAPSE D’URGÈNCIES
ComincrackoviaSi hi ha pacients als passadissos d’urgències és per la manca de recursos humans, no per decisió del personal d’infermeria
Davant les declaracions del conseller Toni Comin, que sostenia ahir en una entrevista a El Periódico  que “la permanència dels malalts al passadís respon a la decisió de la infermera, que vol tenir el pacient a la vista”, des de la UGT volem mostrar la nostra indignació.
És trist que haguem de recordar al conseller que si hi ha pacients als passadissos, no és com diu ell per decisió del personal d’infermeria, sinó per la manca de recursos humans (manca de contractació, pèrdua de llocs de treball dels interins de l’ICS, etc.). A tall d’exemple, un pla com el PIUC (Pla Integral d’Urgències a Catalunya) no s’activa fins que es produeix una situació de crisi assistencial (abans de 2007 s’activava d’octubre a març). A això cal afegir el problema epidemiològic que es reprodueix cada any en època de grip. La conselleria tampoc ha reforçat els Centres d’Atenció Primària (amb fins a 3 setmanes d’espera per a una primera visita), amb la qual cosa els malalts no tenen altre remei que recórrer als serveis d’urgència dels Hospitals del nostre país.
Des de la UGT ens preguntem si el país mereix un conseller de Salut que responsabilitza els professionals de la sanitat catalana d’un col·lapse que és fruit de les retallades que patim des de 2010. Entenem que la funció del màxim responsable de la sanitat a Catalunya ha de ser gestionar correctament els recursos necessaris per garantir un servei sanitari de qualitat.
La presència continuada del conseller als mitjans de comunicació per sortides de to com el de l’entrevista citada anteriorment són del tot inacceptables. Exigim, a banda d’una rectificació immediata i que assumeixi les responsabilitats per haver qüestionat la professionalitat i l’entrega dels treballadors i treballadores que malgrat les retallades mantenen cada dia el sistema públic de salut.

PROCEDIMENT PER A LA RECUPERACIÓ DE L’IRPF MATERNITAT/PATERNITAT

PROCEDIMENT PER A LA RECUPERACIÓ DE L’IRPF MATERNITAT/PATERNITAT

Com sabeu, recentment el Tribunal Superior de Justícia de Madrid va dictar una sentència en la qual es condemna l’Agència Tributària a retornar a una treballadora la quantitat de 3.135 euros que aquesta havia hagut d’abonar per la prestació de maternitat que havia rebut durant l’any 2009.

Motivació de la sentència:
Que l’article 7 apartat h) de la la “Ley 35/2006, de 28 de noviembre, del Impuesto sobre n parcial de las leyes de los Impuestos sobre Sociedades, sobre la Renta de b “, determina que queden exemptes de tributació per IRPF les prestacions publiques per naixement, part o adopció múltiple, adopció, fills a càrrec i orfandat.

Seguir leyendo