ÈXIT CONCENTRACIÓ DELEGATS/DES DE LA SANITAT CONCERTADA

Com sabeu el passat 9 d’Octubre va tenir lloc la Concentració de delegats/des davant de la Conselleria de Salut per reivindicar la dignitat del nostre Conveni.
Aquesta va ser un gran èxit, aprofitem per donar-vos les gràcies per la vostra participació.
Al llarg de la concentració es va aconseguir que membres de la Conselleria i el Departament de Salut rebessin una representació dels 4 sindicats que formem part de la Mesa Negociadora (UGT, CCOO, SATSE i MC).

Seguir leyendo

LA UGT CREU QUE LA SANITAT CATALANA NO ES MEREIX UN CONSELLER QUE CULPABILITZA ELS SEUS PROFESSIONALS DEL COL·LAPSE D’URGÈNCIES

LA UGT CREU QUE LA SANITAT CATALANA NO ES MEREIX UN CONSELLER QUE CULPABILITZA ELS SEUS PROFESSIONALS DEL COL·LAPSE D’URGÈNCIES
ComincrackoviaSi hi ha pacients als passadissos d’urgències és per la manca de recursos humans, no per decisió del personal d’infermeria
Davant les declaracions del conseller Toni Comin, que sostenia ahir en una entrevista a El Periódico  que “la permanència dels malalts al passadís respon a la decisió de la infermera, que vol tenir el pacient a la vista”, des de la UGT volem mostrar la nostra indignació.
És trist que haguem de recordar al conseller que si hi ha pacients als passadissos, no és com diu ell per decisió del personal d’infermeria, sinó per la manca de recursos humans (manca de contractació, pèrdua de llocs de treball dels interins de l’ICS, etc.). A tall d’exemple, un pla com el PIUC (Pla Integral d’Urgències a Catalunya) no s’activa fins que es produeix una situació de crisi assistencial (abans de 2007 s’activava d’octubre a març). A això cal afegir el problema epidemiològic que es reprodueix cada any en època de grip. La conselleria tampoc ha reforçat els Centres d’Atenció Primària (amb fins a 3 setmanes d’espera per a una primera visita), amb la qual cosa els malalts no tenen altre remei que recórrer als serveis d’urgència dels Hospitals del nostre país.
Des de la UGT ens preguntem si el país mereix un conseller de Salut que responsabilitza els professionals de la sanitat catalana d’un col·lapse que és fruit de les retallades que patim des de 2010. Entenem que la funció del màxim responsable de la sanitat a Catalunya ha de ser gestionar correctament els recursos necessaris per garantir un servei sanitari de qualitat.
La presència continuada del conseller als mitjans de comunicació per sortides de to com el de l’entrevista citada anteriorment són del tot inacceptables. Exigim, a banda d’una rectificació immediata i que assumeixi les responsabilitats per haver qüestionat la professionalitat i l’entrega dels treballadors i treballadores que malgrat les retallades mantenen cada dia el sistema públic de salut.

GUANYADORS/ES DEL 1 CERTAMEN DE CARTELLS DE DIVULGACIO SANITARIA I CURES PER LA SALUT

GUANYADORS DEL 1 CERTAMEN DE CARTELLS DE DIVULGACIO SANITARIA I CURES PER LA SALUT

*Els certificats es faran entrega via mail un cop es certifiquin les dades emeses.
L’incompliment de les normes de l’edició implicarà la descalificació dels guanyadors o dels treballs presentats.

L’ART DE L’EMPATIA COM A EINA DE TREBALL

1 er premi

Pseudònim: SISCRIS

Categoria: Cartell informatiu.

RESUM: L’ART DE L’EMPATIA COM A EINA DE TREBALL Eina important pels treballadors que estan cara al públic, el cartell vol donar unes Claus per poder treballar d’una manera eficaç  la relació envers l’usuari dels serveis sanitaris. Moments en els quals per una mala entesa pot crear situacions de crisi.

Seguir leyendo

I CERTAMEN DE CARTELLS DE DIVULGACIÓ SANITÀRIA I CURES PER LA SALUT

Benvolguts Companys i Companyes,

Es un gran plaer poder-vos convidar al I Certamen de Cartells de la UGT.

Una iniciativa que es posa en marxa amb la intenció d’instaurar-la bianualment. Aquesta primera edició arrenca amb la col·laboració de la Secció Sindical de l’Hospital de Figueres, grans treballadors/es i companys/es

Carmen Martínez González

Secretària de Sanitat FeSP de Catalunya de UGT

CERTAMEN DE CARTELLS DE DIVULGACIÓ SANITÀRIA I CURES PER LA SALUT

portada_certamentLa UGT de Sanitat té el plaer de convocar-vos al I CERTAMEN DE CARTELLS DE DIVULGACIÓ SANITÀRIA I CURES PER LA SALUT impulsat des de l’ HOSPITAL DE FIGUERES, sota el llema

SANITAT PER A TOTHOM Seguir leyendo

Hospital Santa Maria: Sis mesos sense Director de centre a GSS i quatre sense Director Assistencial

El passat mes de Març el Dr. Victorià Peralta va deixar el càrrec de Director de Centres de GSS, quedant el lloc sense cobrir. Així mateix, el mes d’Abril la Dra. Anna Aran (amb càrrec de directora assistencial), també va deixar el lloc vacant, i des del passat mes d’octubre de 2015 el Sr. Sergi Pulido està provisionalment ocupant el càrrec de Director de Processos de Continuïtat Assistencials (CAP d’Infermeria).

A data d’avui aquests llocs tant primordials en la direcció i funcionament del qualsevol centre estan sense cobrir i això comporta que la presa de decisions  i l’organització d’algunes àrees està desatesa, amb qüestions pendents de resoldre, comportant un alentiment del bon funcionament del centre. Tots els processos que estan en espera des de ja fa mesos estan pendents de resolució, com per exemple: Seguir leyendo

Cada vez que un enfermo se complica en la sanidad privada, lo derivan a la pública, que no sólo tiene que hacerse cargo de los tratamientos más costosos, sino también de las muertes

LO PÚBLICO

MANERAS DE VIVIR

Rosa Montero

POR RAZONES que no vienen al caso, últimamente he visitado con cierta asiduidad el hospital madrileño Gregorio Marañón. Un lugar feo, destartalado y viejo, pero un magnífico hospital, sin duda alguna, con grandes médicos y una prestación sanitaria de primera clase. Siempre se me encoge un poco el corazón cuando voy por allí, porque me parece un símbolo de nuestro maltratado sistema de salud. La sanidad pública española ha sido nuestro mayor logro social, un tesoro al que estamos tan acostumbrados que nos resulta impensable que haya países en donde dejen morir a la gente por el hecho de ser pobre. Pero existen. En Estados Unidos, por ejemplo, los enfermos oncológicos que no pueden abonar la carísima quimioterapia simplemente se quedan sin ella, como se veía en la serie Breaking Bad. Imaginen a un niño con cáncer al que no le ponen tratamiento porque sus padres no tienen el dinero para pagarlo: es repugnante. De esa feroz, inadmisible, asesina desigualdad nos protege nuestro sistema de salud, pero lo estamos desmantelando.

Seguir leyendo

El TSJ valida el convenio colectivo de la sanidad concertada

El TSJ valida el convenio colectivo de la sanidad concertadaMiércoles, 18 de mayo de 2016, a las 15:50

El TSJ valida el convenio colectivo de la sanidad concertada. El tribunal desestima la demanda que habían presentado Metges de Cataluña y otros sindicatos

Jesús Barrientos, presidente del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña.
El Tribunal Superior de Justicia de Cataluña (TSJ) ha validado el I Convenio colectivo de la sanidad concertada, que afecta a más de 50.000 trabajadores, ante la impugnación que había presentado el sindicato Metges de Cataluña. Una acción a la que se habían adherido otros sindicatos que no participaban en la negociación colectiva.

El órgano judicial ha desestimado tanto la demanda como los seis motivos que se alegaban para impugnar el convenio, que se firmó en mayo de 2015 por las patronales Capps, la Unión y ACES, así como los sindicatos CCOO, UGT y Satse.

Borsa de treball Hospital Universitari de Sta Maria GSS

Borsa de Treball 2016

S’obre període d’inscripció a la Borsa de Treball 2016 de l’empresa Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) que romandrà obert del 2 al 13 de maig de 2016.

Les categories professionals objecte d’inscripció són les següents:

 • Infermer/a
 • Fisioterapeuta
 • Terapeuta Ocupacional
 • Treballador/a Social
 • Tècnic/Tècnica Especialista en Diagnòstic per la Imatge
 • Auxiliar en Infermeria (TCAI)
 • Ajudant Sanitari/ària (Zelador)
 • Auxiliar Administratiu/iva
 • Auxiliar d’Oficis i Serveis – Manteniment
 • Auxiliar d’Oficis i Serveis – Conserges i Telefonistes
 • Auxiliar en Geriatria

La inscripció podrà formalitzar-se exclusivament mitjançant la web http://borsadetreball.gss.cat a partir del 2 de maig  fins al 13 de Maig de 2016

El Santa Maria baixa de 7 a 4 dies l’ingrés en les operacions de pròtesi de genoll o maluc

Font: SEGRE.com 12-04-2016

El Santa Maria baixa de 7 a 4 dies l’ingrés en les operacions de pròtesi de genoll o maluc
 • L’hospital de Santa Maria de Lleida ha implantat un nou programa de recuperació ràpida per als pacients als quals s’ha col·locat una pròtesi de genoll o de maluc, que ha aconseguit reduir de 7 a 4 els dies d’hospitalització i millorar el procés de recuperació. «L’objectiu és aconseguir una recuperació precoç del pacient, reduir l’estrès fisiològic i psicològic fent que el pacient se senti part del mateix equip. Hem millorat els resultats clínics i la satisfacció del pacient», va ressaltar el doctor Francesc Pallisó, director clínic de l’aparell locomotor de l’hospital.

Els canvis implantats comencen molt abans de l’operació i compten amb la col·laboració no només dels traumatòlegs, sinó de tot l’equip mèdic, en especial, de les àrees d’anestèsia, fisioteràpia, farmàcia i infermeria. Abans de l’operació, es fan sessions educatives amb petits grups de pacients i professionals, en les quals persones ja recuperades expliquen la seua experiència, la qual cosa permet reduir l’ansietat dels que s’operaran, ja que coneixen en detall què els faran.

Seguir leyendo