OPINIÓ: ‘El Govern masclista del PP enganya a les dones’

Article d’opinió de Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació d’UGT-Terres de Lleida, i Imma Romeo, secretària de les Dones de CCOO Lleidaugt-logo

UGT i CCOO ens plantem contra l’incompliment en els pressupostos de l’Estat de 2018 del Pacte d’estat contra la violència de gènere i ens afegim a la mobilització feminista del 16 de maig que a Lleida convoca la Marea Lila, de que en formem part.

Les esfereïdores xifres dels darrers 15 anys, més de 900 dones assassinades, i l’incompliment per part del govern del PP de la promesa de dedicar 200 milions d’euros anuals (0.04% dels pressupostos generals de l’Estat) al Pacte d’estat contra la violència de gènere, ens mostra que aquest govern no prioritza la lluita per a garantir una vida lliure de violències masclistes a les dones.

Seguir leyendo

“Cada dia és 8 de març”

Amb aquest títol la UGT de les Terres de Lleida hem iniciat una campanya per a què cartell cada dia es 8 de març -BRETXA SALARIAL- (2)les reivindicacions que varen originar una vaga i una multitudinària manifestació el passat 8 de març no quedin en una cosa merament puntual d’un dia a l’any.
 
Per aquest motiu creiem important que la tasca iniciada tingui continuïtat al llarg de tot l’any i ens dugui a un proper 8 de març on totes i tots estiguem més conscienciats per a continuar lluitant per una igualtat real i efectiva entre dones i homes.

Seguir leyendo

UGT-Terres de Lleida i CCOO de Lleida fan una crida a la mobilització el proper 1 de Maig

 

Els sindicats UGT-Terres de Lleida i CCOO Lleida han fet una crida a la població a mobilitzar-se el proper 1 de Maig. Sota el lema ‘Ara ens toca a nosaltres: igualtat, millor ocupació, salaris més alts i pensions dignes’, han animat a dones, pensionistes, mares, pares, avis, treballadors del sector públic i privat, aturats… a sumar-se a les concentracions previstes per aquesta jornada reivindicativa. L’objectiu és dir prou als greus problemes laborals i socials que es viuen en l’actualitat.

Seguir leyendo

A Lleida, ‘cada dia és 8 de març’

IMG_7733La UGT-Terres de Lleida ha presentat avui la campanya ‘Cada dia és 8 de març’, una iniciativa que pretén conscienciar a la societat de la importància d’acabar amb la bretxa salarial i aconseguir la igualtat entre homes i dones en el món laboral. Així ho ha explicat el secretari de Polítiques Socials i Ocupació de la UGT-Terres de Lleida, Ramon Moreno, qui ha comentat que la proposta que s’han plantejat per arribar a tota la societat és organitzar diverses activitats reivindicatives a la ciutat de Lleida al voltant del dia 8 de cada mes.

Seguir leyendo

Preguntes i Respostes vaga 8 de Març

ugt-8març-octaveta

Des del sindicat UGT de Catalunya es fa una crida massiva a la ciutadania a participar en la vaga convocada pel proper 8 de març, una protesta que busca trobar solucions contra la bretxa laboral i l’assetjament.

És per això que UGT de Catalunya ha convocat aturades de 2 hores en cada torn als centres de treballa de la ciutat i demana a la societat que se sumi als dos actes programats per aquesta jornada reivindicativa: una concentració a les 12.00h. a la Plaça de la Paeria de Lleida; i una manifestació de les 18h., que sortirà des de la Plaça Ricard Vinyes, convocada per Marea Lila.

Manifestació del Dia de la dona treballadora

Dia: 8 de març, dimecres
Hora: 19.00 h
Lloc: Plaça Universitat, Barcelona

Activitats del dia de la dona treballadora

FeSP UGT proposarà un Pacte Nacional pels Serveis Públics, que blindi el nostre model d’estat del benestar i garanteixi una ocupació estable i de qualitat.

El nostre sindicat exigeix al Govern la convocatòria urgent d’una mesa de negociació per revertir les retallades als empleats públics, tot complint amb la resolució del Parlament de fa un any

La UGT de Catalunya proposarà als grups parlamentaris catalans i a la resta de sindicats la creació d’un Pacte Nacional pels Serveis Públics que abordi quin ha de ser el model de funció pública al nostre país, per tal de protegir l’Estat de Benestar al marge de les conjuntures polítiques i de les negociacions dels pressupostos anuals.

Seguir leyendo

La UGT de Catalunya condemna els tres assassinats masclistes succeïts aquest cap de setmana

lazo-negroAquest ha estat un cap de setmana tràgic, en què hem de lamentar l’assassinat de tres dones a mans de les seves parelles o exparelles en només 48 hores: una dona de 44 anys a La Pobla de Mafumet (Tarragona), una altra de 30 a Santiago de Compostela i una jove de 25 anys a Vigo.

Des de la UGT de Catalunya condemnem els fets i traslladem el nostre condol als familiars i amics i amigues de les víctimes. La violència de gènere és una xacra social que hem de denunciar i combatre tots i totes plegats, i exigim que les administracions destinin voluntat política i tots els recursos necessàries per posar-hi fi.