Presentació del llibre ‘El sexe que volem les dones. I com gaudir-ne’

Des de l’Àrea de Cultura de la UGT de Catalunya, us volem presentar diverses lectures per aquest estiu. Aprofitant el bon temps, a les terrasses de la UGT, acostem la cultura a totes les persones que ens vulgueu acompanyar. En aquesta edicions de les terrasses culturals de la UGT de Catalunya presentarem, el proper dijous 11 de juliol, a les 18.30, a la nostra seu de la Rambla del Raval a Barcelona, el llibre El sexe que volem les dones. I com gaudir-ne deCarme Sánchez Martín.

Carme Sánchez és sexòloga i fa més de vint anys que atén pacients a la seva consulta. La majoria són dones amb una experiència comuna: no aconsegueixen gaudir del sexe. A El sexe que volem les dones l’autora recull casos reals i desenvolupa un concepte clau: el sexe és un joc, el joc dels adults. Aquest llibre t’ajudarà a replantejar la teva visió de la sexualitat, a treure-hi ansietat i a saber què vols i com ho vols. Sintonitzar amb el teu cos i coneixe’l per gaudir-ne —ja sigui a soles o en companyia, tinguis l’edat que tinguis i sigui quina sigui la teva orientació sexual— és la premissa bàsica.

Seguir leyendo

Exigim a les empreses de transport sanitari que reconeguin el risc d’embaràs des del minut zero

Foto: Jose Gonzalvo Vivas (Flickr)

El Sindicat de Transport Sanitari de la FeSP – UGT denuncia el retrocés que estan patint en el sector amb la retallada del subsidi per risc d’embaràs i lactància.

Durant més de 16 anys, en el moment en què una treballadora comunicava la situació d’embaràs a l’empresa s’iniciava el procés per tal que la mútua laboral li reconegués el risc d’embaràs fent-se càrrec del subsidi per risc durant l’embaràs des del minut zero. És a dir, la treballadora deixava de treballar en el mateix moment que comunicava el seu embaràs a l’empresa.

Des de la publicació de la segona guia SEGO (Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia) les mútues laborals han deixat de fer-se càrrec del subsidi per risc d’embaràs al sector fins la setmana 20 de gestació. La guia SEGO és només una guia, no una llei d’obligat compliment com és l’Estatut dels Treballadors (art.4, 2d i art.18), Llei 31/1995 de Protecció de Riscos Laborals ( art.14, 15, 25 i 26), RD Llei 6/2019, Llei d’igualtat art.4, que protegeixen les treballadores en situació d’embaràs i lactància.

Seguir leyendo

OPINIÓ: ‘El Govern masclista del PP enganya a les dones’

Article d’opinió de Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació d’UGT-Terres de Lleida, i Imma Romeo, secretària de les Dones de CCOO Lleidaugt-logo

UGT i CCOO ens plantem contra l’incompliment en els pressupostos de l’Estat de 2018 del Pacte d’estat contra la violència de gènere i ens afegim a la mobilització feminista del 16 de maig que a Lleida convoca la Marea Lila, de que en formem part.

Les esfereïdores xifres dels darrers 15 anys, més de 900 dones assassinades, i l’incompliment per part del govern del PP de la promesa de dedicar 200 milions d’euros anuals (0.04% dels pressupostos generals de l’Estat) al Pacte d’estat contra la violència de gènere, ens mostra que aquest govern no prioritza la lluita per a garantir una vida lliure de violències masclistes a les dones.

Seguir leyendo

“Cada dia és 8 de març”

Amb aquest títol la UGT de les Terres de Lleida hem iniciat una campanya per a què cartell cada dia es 8 de març -BRETXA SALARIAL- (2)les reivindicacions que varen originar una vaga i una multitudinària manifestació el passat 8 de març no quedin en una cosa merament puntual d’un dia a l’any.
 
Per aquest motiu creiem important que la tasca iniciada tingui continuïtat al llarg de tot l’any i ens dugui a un proper 8 de març on totes i tots estiguem més conscienciats per a continuar lluitant per una igualtat real i efectiva entre dones i homes.

Seguir leyendo

UGT-Terres de Lleida i CCOO de Lleida fan una crida a la mobilització el proper 1 de Maig

 

Els sindicats UGT-Terres de Lleida i CCOO Lleida han fet una crida a la població a mobilitzar-se el proper 1 de Maig. Sota el lema ‘Ara ens toca a nosaltres: igualtat, millor ocupació, salaris més alts i pensions dignes’, han animat a dones, pensionistes, mares, pares, avis, treballadors del sector públic i privat, aturats… a sumar-se a les concentracions previstes per aquesta jornada reivindicativa. L’objectiu és dir prou als greus problemes laborals i socials que es viuen en l’actualitat.

Seguir leyendo

A Lleida, ‘cada dia és 8 de març’

IMG_7733La UGT-Terres de Lleida ha presentat avui la campanya ‘Cada dia és 8 de març’, una iniciativa que pretén conscienciar a la societat de la importància d’acabar amb la bretxa salarial i aconseguir la igualtat entre homes i dones en el món laboral. Així ho ha explicat el secretari de Polítiques Socials i Ocupació de la UGT-Terres de Lleida, Ramon Moreno, qui ha comentat que la proposta que s’han plantejat per arribar a tota la societat és organitzar diverses activitats reivindicatives a la ciutat de Lleida al voltant del dia 8 de cada mes.

Seguir leyendo

Preguntes i Respostes vaga 8 de Març

ugt-8març-octaveta

Des del sindicat UGT de Catalunya es fa una crida massiva a la ciutadania a participar en la vaga convocada pel proper 8 de març, una protesta que busca trobar solucions contra la bretxa laboral i l’assetjament.

És per això que UGT de Catalunya ha convocat aturades de 2 hores en cada torn als centres de treballa de la ciutat i demana a la societat que se sumi als dos actes programats per aquesta jornada reivindicativa: una concentració a les 12.00h. a la Plaça de la Paeria de Lleida; i una manifestació de les 18h., que sortirà des de la Plaça Ricard Vinyes, convocada per Marea Lila.