Revista sense risc 47

revista-sense-risc-47Quan tingueu a les vostres mans aquest número 47 del Sense risc estarem commemorant la Setmana Europea de Seguretat i Salut, aquesta vegada centrada en les feines saludables a cada edat, en especial durant l’envelliment de la població treballadora. Hem de preparar-nos com a societat per adaptar les empreses a aquestes circumstàncies.

En l’espai «L’entrevista» parlem amb el Dr. Estivill, a qui li hem preguntat pel treball a torns i com afecta i quina repercussió en la salut té per al cos el canvi d’hàbits d’horaris.

En l’apartat «Tu opines», tenim l’oportunitat d’entrevistar la persona responsable de Seguretat i Salut de la UGT de Canàries, a qui agraïm que hagi acceptat de participar en la nostra revista.

En la secció «Especialitza’t» us voldria recomanar especialment la lectura de la diferenciació del treballador designat i el delegat de prevenció.

També trobareu molt interessant l’article sobre gamificació, és a dir, l’ús del joc per crear cultura preventiva.

També en l’apartat «Ha passat» trobareu informació sobre la concentració que vam fer conjuntament davant la seu de l’ICAM a Barcelona per demanar que les actuacions d’aquest organisme, que cal recordar que són d’inspecció mèdica, s’orientin cap a la salut dels treballadors i treballadores, i no tant en termes econòmics com s’està produint ara quan són cridats a revisió per estar en situació de baixa laboral.

En la secció de «Mútues» hem volgut situar la determinació de contingències, atès l’increment rellevant de demandes que s’han produït en el darrer any en seu judicial, encara que recordem que l’INSS és qui pot resoldre, d’ofici, si es tracta de contingència professional o contingència comuna.

Finalment, també us recomanem la lectura de la resta de seccions que, encara que no estiguin destacades en aquesta editorial, les hem seleccionat pels continguts que hem cregut rellevants i que, a parer nostre, poden ajudar a ampliar els coneixements dels delegats i delegades de prevenció de riscos laborals.

Los comentarios están cerrados.