El sindicalista al patró: visqui amb 600 euros

La defensa de la patronal gironina FOEG dels sous que es paguen al sector turístic exaspera la UGT, que qualifica l’argument de «delirant». Girona «no té futur» amb una competitivitat basada en «salaris i condicions tercermundistes», diu el sindicat

La defensa del president de la patronal gironina FOEG, Ernest Plana, dels sous que cobren els treballadors del sector turístic –són «els que el mercat demana» ja que, d’apujar-se gaire més «no es podria ser competitiu», sostenia dimarts passat– ha exasperat el sindicat UGT de les Comarques Gironines, que ahir va emplaçar-lo «a passar un mes amb un sou de 600 euros

, molt habitual entre els treballadors del sector turístic». Plana va acusar els sindicats d’exagerar «una mica més del compte» en la crítica a la precarietat laboral dels sectors de la restauració i l’allotjament. Passar 30 dies amb menys del salari mínim interprofessional (fixat per aquest 2017 en 707,70 euros per Reial Decret), seria una bona manera de «comprovar si els sindicats exagerem quan denunciem la precarietat i la pobresa laboral», diu UGT.

Plana va pronunciar les paraules de la polèmica en la presentació del darrer estudi del Col·legi d’Economistes, que assenyala precisament que la precarietat laboral representa una de les amenaces per a la recuperació econòmica. L’estudi consisteix en una enquesta a aquests professionals i, set de cada deu, veuen en les fràgils condicions laborals un obstacle al correcte funcionament de la maquinària econòmica. Davant de la constatació que fa l’estudi, la UGT veu «delirant» l’argument d’Ernest Plana.

«Empresari» o «explotador»

En aquesta línia, el sindicat recorda al president de FOEG que «són els mateixos experts preguntats per la patronal» que «situen la precarietatcom una de les principals preocupacions» i, a continuació, exposa que «es pot ser competitiu de dues maneres: pagant sous miserables, com ell (Ernest Plana) recomana, o reduint els considerables marges de beneficis que tenen molts empresaris». I, en funció de l’opició escollida, assenyala UGT, es pot «ser un empresari» o «ser un explotador que s’enriqueix injustament a costa de l’empobriment del país». L’artilleria argumental del sindicat, però, no finalitza aquí: «Ni les comarques gironines ni Catalunya tenen futur amb empresaris que pensen que la competitivitat es basa en salaris i condicions laborals tercermundistes», rebla l’organització.

Menys de 10.000 euros l’any

Les dades de l’Agència Tributària (Aeat) referides a l’exercici fiscal 2015, les més recents de què disposa el Govern central, situen el sou mitjà anual dels gironins en els 17.193 euros (286 més del que van cobrar l’any anterior). Per sectors, el que millor paga els assalariats és el de la banca i de les assegurances, amb una retribució mitjana de 38.491 euros l’any; el sous més baixos, en canvi, són percebuts en l’àmbit del serveis d’oci personals, que inclou el sector turístic i on els treballadors ingressen, de mitjana, 9.681 euros anuals, segons les dades de l’Aeat basades en les declaracions de la Renda. En l’agricultura el sou mitjà és de 10.765 euros; en el comerç, les reparacions i el transport, de 16.300, per exemple.

👉🏼 @XavierCasasUGT «L’empresari que aconsegueix la productivitat matxacant el treballador és un explotador» http://cadenaser.com/emisora/2017/05/11/radio_girona/1494478926_308399.html?ssm=tw 

Photo published for UGT convida el president de la FOEG a "passar un mes amb 600 €"

UGT convida el president de la FOEG a «passar un mes amb 600 €»

La UGT de les comarques de Girona convida el president de la Foeg a “passar un mes amb 600 €”, un salari habitual al sector turístic. És la resposta a l’afirmació d’Ernest Plana acusant els sindicats…

cadenaser.com

Los comentarios están cerrados.