Ets aquí
Inici > Noticies > Protesta a l’Hospital del Vendrell per una nova agressió a un treballador

Protesta a l’Hospital del Vendrell per una nova agressió a un treballador

Una cinquantena de professionals de l’Hospital del Vendrell han fet un acte de protesta aquest dilluns al migdia a l’entrada del centre hospitalari per denunciar un nou cas d’agressions a un treballador. L’incident es va produir la setmana passada, quan una persona «que va arribar a Urgències amb una actitud molt agressiva va agredir un dels zeladors de l’Hospital», segons ha explicat el director del centre, el doctor Josep Mercadé. Mercadé ha afegit que va caldre la intervenció «de la resta de personal sanitari que hi havia en aquell moment a Urgències per aturar l’agressor». El pacient havia arribat a l’Hospital acompanyat del SEM i dels Mossos després que s’hagués fet una autolesió, segons han indicat des de l’Hospital. Posteriorment es va posar la pertinent denúncia als Mossos d’Esquadra, però el director del centre avisa que «no va ser un fet puntual» i que les agressions de caràcter físic estan tenint un repunt els últims anys.


«Durant l’últim any hi ha hagut més d’un centenar d’agressions físiques a personal sanitari a tot Catalunya, el que suposa un augment respecte a l’any anterior», ha apuntat Mercadé. Un increment que no es dona només a Catalunya, sinó a tot l’Estat espanyol. Quan es pregunta per les causes d’aquest fet, Mercadé apunta a situacions de caràcter «socioeconòmic» i també al «conflicte que hi ha hagut els últims anys a la sanitat pels problemes econòmics», una cosa que provoca «més tensió dins el sistema» i un «malestar dels usuaris».

Aquest malestar molts cops acaba repercutint en els treballadors d’Urgències, infermers o zeladors, que són la primera línia de contacte. «Nosaltres i els administratius som els que ho rebem primer», confirma la directora d’Infermeria de l’Hospital, Montse Martínez, que demana «invertir la cultura existent per poder canviar les actituds violentes». Tot i que moltes de les agressions es donen a Urgències, també hi ha casos a consultes externes o a hospitalitzacions. Des dels hospitals s’està en contacte permanent amb els Mossos d’Esquadra per minimitzar aquestes situacions. Noticia BaixPenedèsDiari.Cat

Top