Ets aquí
Inici > Formació > Jornada PRL i noves tecnologies a l’àmbit sanitari

Jornada PRL i noves tecnologies a l’àmbit sanitari

La implantació de noves tecnologies impregna cada cosa que fem en el nostre dia a dia. La inclusió de l’ús d’Internet de les coses dins de la industria 4.0 ha deixat de ser un complement per millorar la nostra qualitat de vida a passar a ser un element imprescindible en les coses més quotidianes.

En pocs anys els avanços tecnològics han fet que modifiquem la nostra relació amb l’entorn, amb les persones i com no, modifiquéssim les nostres formes de treballar.

La sanitat ha estat sempre capdavantera en investigació, recerca i desenvolupament, i per això és un dels sectors on s’estan implementant aquestes noves tecnologies de forma activa. Podem afirmar que en l’actualitat s’està produint un canvi de paradigma pel que fa a la forma en com ha concebut l’atenció sanitària en els darrers anys.

La revolució tecnològica que s’està produint introdueix noves formes d’intervenció sanitària com són: telemedicina, història clínica en el núvol, apps per a pacients,… . Aquestes noves formes busquen millorar l’atenció sanitària, fer-la més pròxima al pacient, millorar la capacitació dels professionals, millorar la informació que reben els pacients, facilitar el seu seguiment i també el seu control,… i com no, reduir els costos de servei.

És evident que aquests canvis són imparables i positius; però no podem obviar que tots els canvis s’han de saber gestionar. Quins nous riscos laborals generen? Com es detecten i s’eliminen, o Com es controlen aquests riscos laborals afegits?

En aquesta jornada volem abordar aquesta realitat des de 3 perspectives:

  • Posar de manifest quins són els canvis que estan introduint les noves tecnologies en el mon sanitari i cap a on ens porten;
  • Conèixer quins són els riscos laborals que comporten o poden comportar aquests canvis des del punt de vista de la prevenció de riscos laborals;
  • Explicar experiències concretes d’implementació de noves tecnologies en l’activitat habitual d’un centre sanitari.

 

A través d’aquesta jornada volem reflexionar sobre tots aquests canvis i encoratjar a tots els professionals sanitaris a preparar-se adequadament per afrontar els nous reptes. 


Pots baixar-te la nova APP de la Jornada:

ENLLAÇ GOOGLE PLAY

Top