Ets aquí
Inici > Noticies > SISCAT: reunió Mesa negociadora Conveni dia 20/06/2018

SISCAT: reunió Mesa negociadora Conveni dia 20/06/2018

Avui, 20 de juny de 2018 hem tingut nova reunió de la mesa de negociació del II Conveni Col·lectiu de Treball dels Hospitals d’Aguts, Centres d’Atenció Primària, Centres Sociosanitaris I Centres de Salut Mental, Concertats amb el Servei Català de la Salut.

A la reunió prèvia de la Comissió de Categories Professionals la patronal ha intentat explicar les raons de la seva proposta de classificació, diu que la finalitat és la de promoure el desenvolupament professional. La UGT creu que bàsicament és una proposta que intenta discriminar grups professionals, inclús en contra de la llei de les professions sanitàries (LOPS), que busca la infracontractació i menys teniment de l’aportació al sistema dels professionals que hi treballen.

La UGT ha estat acompanyada per un assessor, psicòleg clínic, amb l’objectiu de defensar la consideració dels Psicòlegs dins del grup 1, amb igualtat de condicions que els nostres companys metges i metgesses. Com sabeu en l’anterior reunió s’havia presentat per part de la patronal, una proposta on aquesta professió apareixia discriminada i expulsada de la posició que ara ocupen. La UGT ha observat aquesta proposta amb preocupació i no estem disposats a permetre que es menystingui la consideració com a facultatius especialistes de tot aquest col·lectiu, lluita que com ja sabeu la UGT a liderat des de fa molts anys i sobre la que està constantment vigilant.

En la reunió de la Taula, la part social demana que es contesti tota la plataforma que ha presentat abans del mes d’agost, per aquest motiu s’han ampliat els dies de reunió al llarg del mes de juliol.

La part patronal manifesta que no està en condicions de parlar d’increments salarials ni de reducció de jornada, els grans esculls del conveni.

La patronal afirma “la nostra proposta de plataforma no te cost”, però la majoria d’articles suposen la reducció de drets dels treballadors dels sector que ja han patit prou les retallades. La UGT no està disposada a permetre-ho. Propera convocatòria 4 de juliol

 

SENSE LLUITA NO HO ACONSEGUIREM!!!

Top