Avui , des de la nostra secció sindical i ara que s’està celebrant el 130 aniversari de la UGT, volem donar les gràcies a tots aquells companys que ens han precedit i acompanyat al llarg de la història. Companys d’altres sectors, companys d’altres centres sanitaris i tots aquells que, en un moment donat, ens han recolzat en les lluites per als treballadors en les que ens hem vist implicats fora i portes endins del nostre hospital.

Gràcies als companys de la secció sindical de la UGT que ens van precedir sense els quals no hauríem arribat on som avui. Som conscients de què el canvi d’un hospital a un de nou va representar una gran tasca i un sobreesforç  per part de tots. Continue reading

LA SECCIÓ SINDICAL DE LA UGT COM A MEMBRES DEL COMITÉ DE L’HUSJ DE REUS INFORMEM.

Comitè d’empresa l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Lluitem per la nostra salut

Secció Sindical de la UGT HUSJ de Reus

 Molt sovint busquem temes on preocupar-nos, temes que demanen la nostra atenció contínuament i ens fan distreure de les coses importants. Estem pendents de nous avanços en medicina, nous medicaments i cures miraculoses contra esdeveniments i malalties que ens puguin afectar.

Pensem que si hi invertim molts diners i temps en quedarem exempts. Molt sovint, no prestem atenció ni cuidem totes les eines que tenim al nostre abast i que moltes vegades són primordials per la cura de les persones. Sempre hi haurà qui voldrà fer diners amb la nostra salut, distreure’ns amb altres qüestions. Sabem que la salut també té un preu.

Però, si no cuidem de nosaltres mateixos, de tota aquella tecnologia que ja tenim al nostre abast, que podem i que és el nostre deure saber mantenir per poder gaudir-ne, perdrem moltes coses i oportunitats, tant d’estalviar com de cuidar de la nostra salut. El preu ens sortirà molt més car, com a persones que som i individus que formem una societat.

Fem salut, utilitzem totes aquestes eines que tenim al nostre abast

 No cal fer més edificis per fer salut, si els que tenim no els aprofitem al màxim. Els edificis costen molts diners que tots i totes paguem amb els nostres impostos, diners necessaris per fer altres coses. Hem d’optimitzar recursos: no tanquem llits, ni quiròfans, ni acceleradors lineals (la seva tasca ara com ara és molt important i insubstituïble en la cura de molts càncers), reduïm les llistes d’espera, si retallem personal i intentem estalviar en plantilla, qui ens atendrà i tindrà cura de nosaltres?

Fem salut i invertim en el nostre futur. El nostre futur és viure en les millors condicions possibles. Perquè la nostra vida i la nostra salut és la millor inversió que podem fer. Fem-nos aquesta pregunta: què necessitaré i què perdré, si perdo la salut?

Si quan llegim aquestes línies encara pensem que això no va amb nosaltres, aturem-nos un moment i imaginem que hem anat a una consulta al metge i ens han donat una mala notícia sobre la nostra salut. I ara, tornem a fer-nos les mateixes preguntes.