12 de Maig dia internacional de la Infermera

QUAN ENS NECESSITES, HI SOM

El calendari no s’atura i novament, malgrat la pandèmia, ens trobem a les portes una nova celebració del 12 de maig: Dia Internacional de la Infermeria.

Infermeria col·lectiu poc reconegut malgrat la gran contribució que fem al nostre sistema sanitari.

L’OMS reconeix el paper fonamental de la infermeria per l’enfortiment dels sistemes sanitaris. Som professionals i estem a primera línia, realitzem tasques essencials per les persones i el sistema sanitari.

Ser infermer es quelcom més que qüestió de vocació, som una carrera universitària de 4 anys més 2 anys d’especialització en diferents àrees com: Atenció Primària i Salut Comunitària, Salut Mental, Treball, Geriatria, Pediatria, Matrona i Medico-Quirúrgica; i l’experiència laboral que ens acredita acadèmica i científicament.

ESTEM ACREDITATS i HABILITATS PROFESSIONALMENT per ser claus en la detecció, seguiment i tractament de les necessitats de salut de la població, ja sigui a les escoles, a l’atenció primària, l’atenció especialitzada, salut mental, sociosanitària i residencies de persones grans.

ESTEM CAPACITATS i REALITZEM formació, docència, innovació i recerca.

ACOMPANYEM PROFESSIONALMENT a les persones en totes les etapes de la vida, atenent les necessitats de salut, les necessitats emocionals i de formació.

COL·LABOREM amb altres professionals de la salut, des del nostre propi lideratge, coordinant les cures en els diferents nivells assistencials del sistema de salut.

Ser atès per un/a Infermer/a reconegut/da de manera adequada professional, laboral i acadèmicament pel sistema sanitari; capaç de realitzar un diagnòstic infermer, prescripcions de farmàcia i de productes de cura, educar en salut, investigar, formar, aplicar tractaments i cuidar de la teva salut com a eix central de la carpeta de serveis sanitaris, ha de ser un dret de tot ciutadà.

FELIÇ DIA DE LA INFERMERIA


Comments are closed.