L’Associació Mèdica Mundial es mostra a favor de la ‘prescripció infermera’

receta_medica.jpg
 
L’associació Mèdica Mundial (AMM) ha arribat a l’acord que "davant un problema de salut ha de ser el metge el primer responsable de l’atenció integral del malalt, i solament en l’àmbit de la col•laboració entre equips i d’altres disciplines de manera coordinada, es pot tractar amb garanties el pacient".
Per tant, l’exercici de tot professional sanitari ha d’estar normalitzat, establertes les seves funcions, assignats els protocols adequats d’actuació i delimitades les responsabilitats en cada cas. L’AMM entén que davant de situacions deficitàries i excepcionals, i per tal  de garantir l’assistència en condicions d’equitat per a tots els ciutadans, pot realitzar-se una transferència de funcions i responsabilitats del metge a altres professionals sanitaris.
L’AMM, que donarà a conèixer en breu els documents consensuats en la reunió sobre el futur de l’atenció mèdica, en la que el secretari general de l’Organització Mèdica Col•legial, Juan José Rodríguez Sendín, va presentar alguns avenços del grup de treball de l’AMM sobre prescripció de medicaments, presidit per Espanya, ha revelat que les situacions pel que fa a recursos humans disponibles en els països no són comparables.
Així, ha conclòs que comparar la situació de la infermeria a Gran Bretanya amb l’espanyola pot induir a error, ja que si a Espanya hi ha 1 metge per cada 1,2 professionals d’infermeria, a Gran Bretanya la proporció és d’1 per cada 3. En el nostre país hi ha 531 infermeres per cada 100.000 habitants, i Gran Bretanya disposa de 1.241 infermeres per cada 100.000 habitants.  Font Diario Medico
barra-separadora-ok.gif

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *