Ets aquí
Inici > Els teus drets. Preguntes i Respostes > Permís de paternitat i maternitat

Permís de paternitat i maternitat

L’Estatut dels Treballadors estableix  a l’article 48.4 que la duració del permís de maternitat és de 16 setmanes ininterrompudes. Les 6 primeres són d’obligatori compliment per la dona. El període de suspensió es distribuirà a opció de la interessada sempre que sis setmanes siguin immediatament posteriors al part, tot i que el pare podrà fer-ne ús per la cura del fill en cas de defunció de la mare. Aquest permís de maternitat s’inicia quan el nadó és donat d’alta en el cas que hagi hagut de ser ingressat per infantament prematur, i no pas en el dia de l’infanta-me’n.

 

En el cas que la mare i el pare treballin, quan la mare iniciï el període de descans per maternitat podrà decidir que el pare gaudeixi de les quatre últimes setmanes de suspensió, sempre que siguin ininterrompudes i al final de l’esmenta’t període, llevat que en el moment de l’efectivitat la incorporació al treball de la mare suposi un risc per la seva salut.

 

Permís de paternitat Naixement d’un fill/a 15 dies de permís (si el naixement es amb un altra localitat 2 dies més). Naixement de dos fills/es 17 dies de permís (si el naixement es amb un altra localitat 2 dies més). 

 
Des de l’1 de gener de 2009, s’ha donat un canvi en relació als permisos de paternitat. En concret el canvi afecta, ampliant la duració del permís per paternitat a 20 dies, a les famílies nombroses i a aquelles famílies que tenen una persona amb discapacitat. 
Top