Ets aquí
Inici > Noticies > NOVA ERRADA DE LA CONSELLERA EN FUNCIONS

NOVA ERRADA DE LA CONSELLERA EN FUNCIONS

Des de la Conselleria de Sanitat ha estat publicada la RESOLUCIÓ per la qual s’aprova l’establiment d’un concepte retributiu específic per al personal administratiu i d’infermeria de l’Institut Català de la Salut i entitats del sector públic sanitari de la Generalitat de Catalunya, AMB MOTIU DE LA SEVA PARTICIPACIÓ EN LA CAMPANYA DE VACUNACIÓ DE LA COVID 19 I EL SEU IMPORT.

Segons aquesta Resolució:

• Els professionals administratius i d’infermeria QUE ES PRESENTIN DE FORMA VOLUNTÀRIA seran integrats en els equips responsables de l’administració de la vacuna a la població, de conformitat amb el programa establert pel Departament de Salut.
• La seva participació en la Campanya de Vacunació contra la COVID 19 és VOLUNTÀRIA I DESLLIGADA DE LES TASQUES PRÒPIES DEL SEU LLOC DE TREBALL en l’àmbit organitzatiu del centre sanitari on prestin els seus serveis.
• Atenent el caràcter excepcional d’aquesta activitat, quant a la voluntarietat dels professionals que la presten, així com la seva temporalitat i finalitat específica, s’escau l’establiment d’un concepte retributiu “ad hoc”, el qual retribueixi de forma exclusiva les hores de treball del personal administratiu i d’infermeria de l’Institut Català de la Salut i de les entitats del sector públic sanitari de la Generalitat de Catalunya, que s’integri i participi en la Campanya de Vacunació contra la COVID 19.
• S’estableix el concepte retributiu anomenat “Vacunació COVID 19”, d’aplicació exclusivament al personal d’administració i d’infermeria de l’Institut Català de la Salut i entitats del sector públic sanitari de la Generalitat de Catalunya que participi de forma voluntària en la Campanya de Vacunació contra la COVID 19.
• La percepció d’aquest nou concepte és de caràcter mensual i retribueix el nombre d’hores de treball efectivament realitzades per part del personal de l’Institut Català de la Salut i entitats del sector públic sanitari de la Generalitat de Catalunya FORA DE LA JORNADA ORDINÀRIA DE TREBALL i, en el marc de la Campanya de Vacunació contra la COVID 19.

• El preu d’hora de treball per aquest concepte ÉS L’EQUIVALENT AL VALOR D’HORA ORDINÀRIA DE TREBALL aplicable a cada professional d’acord amb les seves condicions laborals específiques, amb efectes des del 27 de desembre de 2020.

1. Tractant-se d’hores fora de la seva jornada laboral, no es retribueixen com a hores extraordinàries.

2. Torna a discriminar al personal segons el seu àmbit de treball (ICS o Concertada), ens poden trobar personal treballant cos a cos però cobrant retribucions diferents.

3. Desprès d’una jornada laboral esgotadora per manca de personal i càrrega de treball, pretenen que dediquem més hores sense contemplar cap mesura de conciliació familiar, afavorint la discriminació salarial entre persones treballadores que desenvoluparan la mateixa feina (vacunació), a més de la seva jornada habitual.

El que hauria de fer la Conselleria de Salut és ESTABLIR UN PREU UNITARI PER TOT EL SISTEMA, sense discriminar entre persones treballadores que faran la mateixa feina. A més hauria d’haver previst la dedicació dels professionals de la salut compaginant la seva jornada laboral amb la campanya de vacunació, sense demanar més voluntarisme als de sempre.

CAL QUE OBRIN ELS ULLS I QUE COMPRENGUIN QUE JA ESTEM AL LÍMIT

PER TOT CONSELLERA RECTIFIQUI.

 

Top